Hviča Kvarachelija (Reuters)
Hviča Kvarachelija (Reuters)

Napoli će uzeti sve: Hviča na pragu dabl-dabla, Osimenu se smeši kapokanonijere

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.02.23. | 22:39

Napolitanci grabe ka skudetu

Nije pitanje da li će već kada će Napoli proslaviti toliko čekani skudeto. Napolitanci iz kola u kolo nemilosrdno gaze ka trećoj titulu prvaka Italije.

Nova žrtva zahuktale čete Lučana Spaletija je bio fenjeraš Kremoneze koji je rutinski savladan 3:0 na “Maradoni”. Napolitanci nisu dozvolili ništa slično nedvanoj senzaciji u Kupu Italije. Ovoga puta su na vreme rešili pitanje pobednika…

Izabrane vesti

Spaleti je izveo najjači tim, a glavna poluga Hviča Kvarachelija – Viktor Osimen je još jednom potvrdila da je najbolji tandem Serije A. Gruzin i Nigerijac su postigli po gol i ubili svaku nadu gostiju iz Kremone.

Ne samo da će Napoli promarširati do skudeta već će i individualne nagrade najverovatnije završiti u rukama njegovih igrača. Osimen je ubedljivo najbolji strelac lige sa 17 pogodaka i čeka ga titula “kapokanonijerea”, dok je Kvarachelija prvi asistent lige i nalazi se na pragu dabl-dabl učinka. Trentuno ima po devet golova i asistencija.

Kvaradona kako mu tepaju podno Vezuva je 22. rođendan proslavio golom u 22. minutu kojim je načeo Kremoneze u 22. kolu. Sernikola je loše intervenisao, Kvarachelija sprečio loptu da ode u korner i iz mrtvog ugla krenuo u solo prodor. A kada pruži korak i krene da zalama, onda tu obično nema odbrane… Našao je pukotinu za šut između dvojice i “otvorio” utakmicu. Po devet golova i devet asistencija u 18 mečeva u debitantskoj sezoni u Seriji A! Deluje da neće biti nikakve dileme oko igrača sezone…

Vodio je Napoli nedavno na poluvremenu i u kup utakmici protiv Kremonezea, neozbiljno shvatio ostaka meča i kažnjen je izjednaćujućim golom, a onda i eliminacijom na penale. Večeras nije dozvolio ništa slično.

Bilo je samo pitanje trenutka kada će Napolitanci drugim golom rešiti sve dileme. Čekali su do 65. minutu kada je Osimen posle kornera duplirao rezultat. Tačnije, trebalo je samo da gurne loptu sa 30 centimetara u praznu mrežu. Na kraju je i rezervista Elmas golom ukrasio utakmicu.

Napoli ima ogromnih 16 bodova prednosti u odnosu na Inter koji doduše ima i meč manje. Ali to ne menja mnogo situaciju… Do kraja je ostalo još 16 utakmica i nema te sile koja će zaustaviti ludu prolećnu feštu u Napulju. Spaleti i igrači već polako mogu da se fokusiraju i spremaju za gostovanje Ajntrahtu u osmini finala Lige šampiona gde takođe mogu da budu senzacija. Prvi meč je na programu za desetak dana a Napolitanci ga dočekuju u velikoj formi.

SERIJA A – 22. KOLO

Petak

Milan - Torino 1:0 (0:0)

/Žiru 62/

Subota

Empoli - Specija 2:2 (0:2)

/Kambijagi 71, Vinjato 90+4 - Verde 25pen, 31/

Leče - Roma 1:1 (1:1)

/Ibanjez 7ag - Dibala 17pen/

Lacio - Atalanta 0:2 (0:1)

/Zapakosta 23, Hojlund 65/

Nedelja

Udineze - Sasuolo 2:2 (2:2)

/Udogi 1, Bijol 28 - Enrike 6, Perez 45+1ag/

Bolonja - Monca 0:1 (0:1)

/Donati 25/

Juventus - Fjorentina 1:0 (1:0)

/Rabio 34/

Napoli - Kremoneze 3:0 (1:0)

/Kvarachelija 22, Osimen 65, Elmas 79/

Ponedeljak

18.30: (1,90) Verona (3,60) Salernitana (4,50)

20.45: (8,00) Sampdorija (4,40) Inter (1,48)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hviča Kvarachelija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara