Foto: Reuters
Foto: Reuters

Solskjer stao uz Bilića: Razočaran sam, za uspeh je potrebno strpljenje

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.12.20. | 17:25

Strateg Junajteda podržao hrvatskog stručnjaka

Obezbeđen povratak u Premijer ligu posle dve godine provedene u Čempionšipu nije predstavljao dovoljan kredit Slavenu Biliću da na klupi Vest Bromvič Albiona ostane duže od 13 kola. Kineski vlasnici, neumoljivi pred rezultatima ispod premijerligaškog proseka, iako je činjenica da je hrvatski strateg sa raspoloživim snagama izvukao maksimum, odlučili su da uruče otkaze šefu stručnog štaba i njegovim saradnicima, a ovaj potez odjeknuo je kako na Ostrvu tako i širom fudbalskog sveta.

Prethodna godina u kojoj je VBA završio takmičenje kao drugoplasirani tim Čempionšipa potvrdila je dobar rad Bilića. Povratnik u elitu engleskog fudbala, na megdan klubovima iz samog vrha Evrope izašao je sa prilično skromnim pojačanjima, ali ni to nije sprečilo Bilića da pomrsi planove Čelsiju (0:0), Barnliju (0:0), Brajtonu (1:1), Šefildu (1:0), i na kraju priredi i senzaciju remijem na gostovanju Sitiju (1:1).

Izabrane vesti

Ipak, sve što su videli kineski vlasnici iz svoje perspektive bilo je sedam bodova iz 13 kola i njihov tim na pretposlednjem mestu Premijer lige. Ne mareći za fudbalsku filozofiju ili dugoročne planove, posegnuli su za najjednostavnijim rešenjem kad su u pitanju promene i zahvalili se Biliću na saradnj, a ovakav potez izazvao je reakciju Ole Gunara Solskjera. Strateg Mančester Junajteda na konferenciji pred sutrašnje gostovanje Šefildu osvrnuo se i na dešavanja u Vest Bromviču.

"Veoma sam tužan i razočaran jer je Bilić dobio otkaz. Smatram da je radio odlično. Izborio je plasman u viši rang. Znam ga godinama unazad. Nadam se da će brzo naći novi posao. Nadam se da će sve više klubova misliti na duge staze. Naravno, kratkoročno su potrebni rezultati, ali svi znaju da je kontinuitet ključ za uspeh, a nekad rukovodstva klubova nemaju strpljenja za to", istakao je Norvežanin.

Podsetimo, Bilić je na klupu Vest Bromviča seo leta 2019. godine, a u već zavidnoj karijeri predvodio je i Vest Hem. Kao glavni kandidat da nasledi Hrvata na klupi pominje se Sem Olerdajs, iskusni strateg koji je dve godine bez angažmana.



tagovi

Ole Gunar SolskjerSlaven Bilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara