Foto: Reuters
Foto: Reuters

VBA otpustio Bilića

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.12.20. | 13:25

Rukovodstvo premijerligaša raskinulo saradnju sa hrvatskim trenerom i njegovim saradnicima

Uprkos jučerašnjem remiju na gostovanju Mančester Sitiju (1:1), Slaven Bilić dobio je otkaz na mestu šefa stručnog štaba Vest Bromvič Albiona.

Nezadovoljni učinkom kluba na početku sezone, kineski vlasnici odlučili su još pre susreta sa Građanima da je ekipi potrebna promena i buđenje iz letargije u koju je upala, a rešenje su pronašli u promeni stratega. Njihovu odluku nije promenio ni bod koji je VBA osvojio protiv Mančester Sitija pa je danas raskinuta saradnja sa Bilićem.

Izabrane vesti

"Albion želi da zahvali Biliću i njegovim saradnicima na uloženim naporima i izborenom plasmanu u viši rang prethodne sezone. Želimo im sreću u daljem radu", naveo je klub u zvaničnom saopštenju u kojem je istaknuto da je saradnja, osim sa Bilićem, raskinuta i sa njegovim pomoćnicima Deanom Računicom i Danilom Butorovićem, kao i sa trenerom golmana Julijanom Diksom.

Hrvatski strateg, koji je VBA prethodne sezone vratio u Premijer ligu zauzevši drugo mesto u Čempionšipu, nije uspeo da u eliti ispuni očekivanja klupske vrhuške koja je posle 13 kola izgubila strpljenje i posegnula za promenama.

Vest Brom je u dosadašnjem toku prvenstva zabeležio jednu pobedu, četiri remija i osam poraza te zauzima pretposlednje mesto ispred Šefilda. Prvi trijumf u prvenstvu, upravo protiv fenjeraša (1:0) krajem novembra, predstavljao je poslednju nadu u buđenje tima, ali su porazi od Kristal Palasa (1:5) i Njukasla (1:2) uticali da hrvatski strateg potroši sav kredit, na klupi na koju je seo u junu 2019. godine.

Kao Bilićev naslednik spominje se Sem Alardajs, iskusni strateg koji je prethodne dve godine bez angažmana.

Pre dolaska u Vest Bromvič, Bilić je obavljao funkciju selektora Hrvatske, a sa klupe je predvodio i Hajduk, Lokomotivu iz Moskve, Bešiktaš, Vest Hem i Al Itihad.


tagovi

Slaven Bilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara