Spoljašnjost stadiona Atletika (©Reuters)
Spoljašnjost stadiona Atletika (©Reuters)

Snežni madridski front i u njemu Sevilja

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.01.21. | 10:58

Oluja Filomena presvukla špansku prestonicu u belo, Atletiko dočekuje rivala iz Andaluzije sa namerom da se odmakne od Reala na čelu tabele

Atletiko Madrid i Sevilja sastaju se večeras na stadionu Vanda Metropolitano sa početkom u 21.30 u odloženoj utakmici 1. kola Primere. Čak i pod dejstvima oluje Filomena koja je zatrpala špansku prestonicu i ostavila veliki sloj snega i leda, koji nikada nije viđen poslednjih decenija i snežnu oluju koja je odložila utakmicu za vikend protiv Bilbaa, Atletiko će večeras na teren.

Ekipa Dijega Simeonea trenutno je na vrhu tabele, sakupivši 38 bodova iz uvodnih 15 utakmica, ima bod više i čak tri meča manje u odnosu na prvog pratioca Real Madrid. Sa druge strane, Sevilja zauzima šestu poziciju, dva koraka je iza četvrtoplasiranog Viljareala, ali ima dve utakmice manje u odnosu na Podmornicu.

Izabrane vesti

Jorgandžije žele da nastave sa serijom dobrih rezultata koji ih ističe na čelu. Sa svoje strane, izabranici Đulena Lopetegija žele da se uvuku na pozicije koje garantuju plasman u Ligu šampiona. Sevilja ulazi su susret posle pobede nad Real Sosijedadom od 3:2 prošlog vikenda i nalazi se u seriji od šest susreta bez poraza. U toku nje je četiri puta slavila, uz dva remija.

Ipak, i pored činjenice da se hrabro bore u šampionskoj trci, nije sve tako bajno u redovima Rohiblankosa. Atletiko je pre šest dana ispao iz Kupa kralja posle poraza od trećeligaša Kornelje 0:1, iako taj poraz na kraju može mnogo da donese Simeoneovom timu, Povrh svega svežinu, jer neće biti dodatno opterećenog rasporeda u poteri Jorgandžija za peharom La Lige i uspehom u Ligi šampiona.

Zanimljivo, četiri protekla dvoboja Atletika i Sevilje završena su remijem, a tim iz Andaluzije nije u prvenstvu pobedio Rohiblankose na sedam prethodnih duela. Poslednji put Sevilja je to uspela krajem oktobra 2016.

U međuvremenu, Los Nervionensesi će ući u meč puni samopouzdanja posle važne pobede nad Sosijedadom, koju je het-trikom režirao Jusef en Nesiri. Lopetegijev sastav je takođe u impresivnom nizu u ligi, pobedivši četiri od poslednjih šest susreta.

Simeone zbog povreda neće moći da koristi Ereru i Himeneza, ali Stefan Savić bi trebalo da se vrati u početnih 11 pošto je odslužio suspenziju. Tripijer još nije. Što se tiče Sevilje, Fernandez, Eskudero i Vaclik ostaju nedostupni. Srpski reprezentativac Nemanja Gudelj očekuje se u startnoj postavi Nervionensesa.

Utakmicu Atletiko Madrid i Sevilja možete od 21.30 da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracije je besplatna.

PRIMERA - ZOSTALI MEČEVI 1. I 4. KOLA

Utorak

19.00: (2,55) Granada (3,00) Osasuna (3,00)

21.30: (2,10) Atletiko Madrid (3,10) Sevilja (4,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

SeviljaAtletiko MadridPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara