Slobodan Tedić
Slobodan Tedić

Slobodan Tedić na meti Mančester Sitija!

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.08.19. | 19:07

Do kraja sezone ostaje na Banovom brdu, ali...

Još prošle zime Superliga mu je uručila priznanje za najboljeg mladog igrača jesenje polusezone. Ovog leta Ognjen Mudrinski je napustio Banovo brdo, pa je Slobodan Tedić dobio ulogu prvog špica Čukaričkog i na osam utakmica, što u domaćem prvenstvu što u Evropi, postigao četiri gola koliko i za celu prošlu sezonu. I pride ostavio utisak da je reč o igraču čije se granice trenutno ne naziru. Ljudi iz sveta fudbala dobro to znaju. Toliko da je prema informacijama MOZZART Sporta za Tedića zainteresovan čak i – Mančester Siti!

I ne, nije šala, čak ima naznaka da bi Čuka mogla da dobije višemilionsko obeštećenje – načuli smo negde oko 3.000.000 evra - koje bi doduše bilo uslovljeno brojnim klauzulama. Brđani bi pride zadržali i određeni procenat od naredne prodaje 19-godišnjeg golgetera.

Izabrane vesti

Na Banovom brdu nisu želeli da nam potvrde informaciju, ali ni da je kategorički demantuju.
Mogu samo da kažem da za Tedića postoje interesovanja najvećih evropskih klubova i to ne samo jednog. Što se toga tiče, ne brinemo za njega. Ali mogu i da garantujem da on ostaje u Čukaričkom do kraja ove sezone“, rekao nam je sportski direktor Brđana Nenad Mirosavljević.

To što će Tedić ostati na Brdu ne mora da znači da ga Siti neće uzeti. Setite se samo braće Ilić, Luke i Ivana, koji su takođe ostali u Crvenoj zvezdi nakon što su zvanično postali članovi mančesterskog bogataša u transferu vrednom oko 5.000.000 evra za obojicu. Uostalom, prelazni rok u Premijer ligi je gotovo i svaki transfer bi morao da sačeka bar zimu.

A da li je baš najpametnije odmah ići u Siti? To je sasvim druga tema. Danilo Pantić recimo nije ni prišao prvom timu Čelsija, braća Ilić su svetlosnim godinama udaljeni od Etihada, već se kale u holandskom drugoligašu NAC Bredi, Marko Grujić se svakog prelaznog roka nada pozivu Jirgena Klopa. Još ranije smo imali slučajeve Slobodana Rajkovića u Čelsiju, pa na nešto nižem nivou Nemanje Radonjića i Petra Golubovića u Romi, Luke Jovića i Ivana Šaponjića u Benfiki, Marka Pavlovskog u Portu... Maltene po pravilu su gubili bar po jednu godinu.

U stvari, na prste jedne ruke mogli biste da izbrojite igrače koji su se na sličan način probili baš do najvećih klubova, mada su maltene svi transferima zasnovanim na CV-u vratili uloženi novac. Imate takođe i Aleksandra Zinčenka, koji polednjih meseci blista baš u Sitiju, a takođe je stigao kao anonimus za većinu ljubitelja fudbala.

Uostalom, stavite se samo u uloge Tedića i Čukaričkog, da li biste odbili ponudu koja se dobija jednom u životu?

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara