©AFP
©AFP

Slavija ni sa igračem više ne može da pobedi Spartu, pa i ne zaslužuje da bude šampion

Vreme čitanja: 1min | sub. 11.05.24. | 19:29

Branilac titule remijem mirnih mreža (0:0) protiv najvećeg rivala očuvao četiri boda prednosti tri kola pre kraja šampionata u Češkoj

Poslednju priliku da očuvaju realne šanse u trci sa Spartom fudbaleri Slavije su imali kroz praški derbi, međutim četiri boda zaostatka nametnula su imperativ pobede pred goste koji do cilja nisu uspeli da stignu čak ni sa igračem manje.

Isključenje Lukasa Haraslina u 63. minutu bilo je nedovoljan benefit za Slaviju koja nije našla način da stigne do mreže domaćina, te je treći put ove sezone odigrala nerešeno sa Spartom i tako ostala na minus četiri, tri kola pre kraja.

Izabrane vesti

Iako je Haraslin naivno, a utisak je i prestrogo, zaradio drugi žuti karton, njegovi saigrači su uspeli da odlole napadima gostiju i ponove rezultat iz marta sa istog mesta.

Izbegavši poraz, igrači aktuelnog šampiona ujedno su preskočili najtežu prepreku u foto finišu i jednu ruku stavili na trofej koji brane.

Rivali Sparte do kraja prvenstva biće Ostrava, Mlada Boleslav i Plzenj, a dve pobede donele bi zvaničnu krunu, bez obzira na rezultate najvećeg rivala.



tagovi

Sparta PragSlavija Prag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara