Niklas Filkrug (©whufc)
Niklas Filkrug (©whufc)

Sjajan posao Dortmunda: Prodao napadača u četvrtoj deceniji života za 30.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.08.24. | 18:59

Niklas Filkrug zvanično u Vest Hemu

U svega tri dana razmaka Vest Hem je renovirao čitavu navalu. U subotu je predstavio levo krilo Krajsensija Samervila iz Lidsa, danas i centarfora Niklasa Filkruga.

Kao što je i najavljeno, londonski klub se obavezao da Dortmundu plati 27.000.000 evra u cugu i pride još 3.000.000 kroz lako ostvarive bonuse, dok će reprezentativac Nemačke potpisati četvorogodišnji ugovor vredan 4.500.000 evra neto po sezoni, tvrdi Skaj.

Izabrane vesti

Nema šta, novac koji su samo engleski klubovi spremni da plate za napadača u četvrtoj deceniji života. Jer Filkruga je hteo i Milan, ali pošto nije nudio ni blizu koliko i Vest Hem okrenuo se drugim opcijama i na kraju doveo Alvara Moratu za duplo manje novca. Dortmund je ostao istrajan u nameri da 'izvuče' što više novca i na kraju napravio sjajan posao, s obzirom na to da će Filkruga na Vestfalenu zameniti tri godine mlađi i desetak miliona jeftiniji Seru Girasi.


Novi trener Borusije Nuri Sahin govorio je kako namerava da ga upari sa Filkrugom, međutim, Nemac izgleda nije poverovao u njegove reči te je na poziv tehničkog direktora Čekićara Tima Štetena sa kojim je sarađivao u Verderu došao u istočni London.

"Zaista sam srećan što sam ovde i ne mogu da čekam da istrčim na teren sa novim saigračima. Mislim da je Premijer liga najbolja liga na svetu i za mene je ovo pravi trenutak da pređem u Englesku i zaigram za veliki klub kao što je Vest Hem. Mislio sam o Vest hemu duže vreme, poznajem tehničkog direktora Tima Štetena pošto smo sarađivali u prošlosti u Verderu iz Bremena. Pogledao sam nekoliko utakmica i video koliko kvaliteta poseduje ovaj tim. Prilika da igram pod vođstvom Đulena Lopetegija me prilično uzbuđuje. Njegov stil igre je važan za mene i ubeđen sam da mogu sa njim da odigram najbolje i postignem mnogo golova", izjavio je Filkrug na predstavljanju u novom klubu.

Filkrug je u Dortmund stigao pre samo godinu dana iz Verdera za 17.000.000 evra i tokom prethodne sezone na 43 utakmice u svim takmičenjima ostvario učinak od 15 golova i deset asistencija.

Pored Filkruga i Samervila Vest Hem je ovog leta angažovao još Maksa Kilmana iz Vulverhemtpona, Vesa Foderingema iz Šefild Junajteda, odnosno Luisa Giljermea iz Palmeirasa, svu petoricu za zbirno 126.800.000 evra! Koliko sutra londonski klub trebalo bi da predstavi i šestog novajliju - Gvida Rodrigeza, argentinskog vezistu koji kao slobodan igrač stiže pošto mu je istekao ugovor sa Betisom.


tagovi

Transferi uživotransferiLetnji prelazni rok 2024Niklas FilkrugVest HemBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara