Sivić: Skaču na nas i pre početka utakmice, idu kao bik na crveno

Vreme čitanja: 3min | pet. 31.05.24. | 09:56

Strateg Železničara se posle prvog meča baraža za Mozzart Bet Superligu osvrnuo na odnos rivala u prethodnom periodu

Prva utakmica dvomeča između Železničara i Inđije u okviru baraža za Mozzart Bet Superligu donela je prednost Pančevcima (2:1) koji će razultat iz Loznice pokušati da materijalizuju pred svojom publikom i tako izbore opstanak u eliti.

Pokazao je tim Tomislava Sivića da je trenutno bolji i kvalitetniji od zeleno-belih što je i naplatio pogocima Lazara Romanića, a strateg aktuelnog superligaša po završetku susreta na Lagatoru sumirao je utiske.

Izabrane vesti

"Dobro smo spremili utakmicu. Držali smo meč pod kontrolom, što se i očekivalo. Bili smo nadmoćni u prvom poluvremenu i morali smo da inicijativu naplatimo ubedljivijim vođstvom. Zadovoljili smo se sa 2:0 i tako, na neki način, pomogli smo Inđiji, uz svo poštovanje rivala. Stigao nas je umor, imamo pregršt povređenih igrača i sveli smo se na 10-11 fudbalera. Čestitam mojim izabranicima na pobedi, mada smo ničim izazvani odstupili od plana posle drugog gola. Neophodno je da izvučemo pouke iz prve utakmice jer je Inđija tim koji zna šta radi. Dobrim izmenama su promenili tok utakmice", kazao je Sivić koji je istakao da je stadion u Loznici fantastičan i da je više takvih potrebno u Srbiji.

Strateg Pančevaca je potom fokus usmerio na gledište dela javnosti i neretke priče o suđenju na utakmicama Železničara.

"Protivnički treneri uvek pričaju o suđenju, pa bih tako i ja sad mogao da polemišem da li je bio penal nad Romanićem. Nisam učestvovao u celoj sezoni, ali praktično svaku utakmicu na nas idu kao bik na crveno, uz stav - sad ćemo da vam vratimo. Još utakmica ni ne počne, a svi skaču. A kada kasnije pogledam analizu suđenja ispostavi se da nije ništa sporno. Nije nam prijatno, jer kad pogledamo malo bolje nije baš sve kako na prvi mah predstave. Na nedavnoj utakmici, već u trećem minutu su svi skočili da traže faul, ali neću time da se bavim".

Sivić je potom istakao igre Stefana Hajdina.

"Hajdin je naš najbolji igrač poslednjih šest utakmica. Svaka čast svima, ali Stefan Hajdin je taj koji je pravio razliku. Došao je na nivo forme koji ga je odveo u Zvezdu", rekao je trener Železničara.

Iako je njegov tim poražen na terenu na kojem je bio nominalni domaćin, strateg Inđije je takođe istakao zadovoljstvo.

"U Loznici su odlični uslovi. Odradili smo trening dan pre utakmice i osećali smo se tokom ovih dana kao kod kuće. Nismo osetili hendikep što nismo na našem stadionu. Ovakav stadion vas motiviše da pružite maksimum. Železničar je zasluženo pobedio, ali se nije danas rešavalo pitanje pobednika, sledi još jedno poluvreme. Loše smo braili centaršuteve i to nas je koštalo. Značio nam je gol, a uz sreću, mada bi možda bilo nezasluženo, mogli smoi čak i do remija u završnici susreta", kazao je Jovan Golić i oosvrnuo se na kadrovske probleme sa kojima se suočio u baražu: "Nikad ne tražim alibi, ali Vasilije Janjić, Slaviša Stojanović i kapiten Mijalilović imaju ogroman uticaj na ekipu. Nažalost nismo ih imali na raspolaganju, ali smo pokazali istovremeno da su nas problemi mobilisali i bili nam motiv da budemo borbeniji. Uveo sam sa klupe igrače 2005, 2006. godište jer smo u deficitu sa fudbalerima".


tagovi

FK ŽelezničarŽelezničar PančevoTomislav SivićJovan GolićFK InđijaInđija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara