Lazar Romanić (©Star sport)
Lazar Romanić (©Star sport)

Hajdin pakovao, Romanić pogađao: Železničar je bliži opstanku nego Inđija promociji

Vreme čitanja: 4min | čet. 30.05.24. | 19:53

Pančevci dominirali 60 minuta na „Lagatoru“, Sremci bolji u završnih pola sata, uz dilemu da li je bio faul pre prvog gola druge utakmice baraža – 2:1

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Loznice)

Možda će se malo promeniti reljef fudbalske Srbije. Makar na teritoriji Vojvodine. Postoji šansa da Bačka dobije još jednog superligaša, Srem verovatno neće nijednog, a sva je prilika da će na mapi fudbalske Srbije ostati ucrtano Pančevo kao predstavnik Banata. Za razliku od Tekstilca (stekao prednost nad Javorom i makar ima čemu da se nada pred revanš u Ivanjici), Inđija je ponudila dva lica tokom obračuna sa Železničarom. Bledu sat vremena i ono sa bojom u završnih pola sata, zbog čega Dizelka, ipak, ima gol viška pred drugu utakmicu istih timova, 3. juna na terenu aktuelnog člana elitnog ranga.

Izabrane vesti

Ova na neutralnoj teritoriji rešena je minijaturama nekadašnji fudbalera Crvene zvezde. Tačno je da nisu ostavili dubok trag na stadionu „Rajko Mitić“ i(li) dobili šansu u Ljutice Bogdana, međutim, Stefan Hajdin i Lazar Romanić pozicionirali su se kao ključni faktori u slavlju ekipe Tomislava Sivića tokom duela na modernom Lagatoru. Autoritativno je izgledao levi bek, a efikasno desnokrilni napadač i njihova koprodukcija rešila je prvi meč baraža – 2:1.

U većini poteza Željinih prvotimaca, naročitom tokom prvog poluvremena, videlo se da su bolji. Ili ih je tome naučilo takmičenje u Mozzart Bet Superligi ili ih je iz prolećne letargije probudila trenerska ruka Tomislava Sivića. Naposletku, tu je i individualni kvalitet Hajdina i Romanića, dovoljan da odluči pobednika u Loznici, s tim da je Inđija u završnici ponudila argumente da bi mogla do obrta.

Prevario se svako ko je očekivao zanimljiviju borbu od one na novosadskom „Karađorđu“. Taj meč je bio manje sadržajan, ali rezultatski neizvestan, dok je dilema po pitanju ishoda drugog susreta doigravanja za mesto u elitnom rangu potrajala tek 20-ak minuta. Toliko je bilo potrebno momcima u teget dresovima da pokažu razliku u opredeljenju i stilu.

Čini se, uz malu blagonaklonost sudije Milana Stefanovića zbog situacije prilikom vodećeg gola. Tad je sa desnog boka centrirao Bojan Balaž, u petercu ka lopti krenuli Luka Tasić i Stefan Hajdin, utisak je da se levi bek Železničara naslonio rukom na golmana zeleno-belih, omeo ga da dođe do nje, usput je prebacio do Romanića, da bi je ovaj sproveo u mrežu. Sve pred očima Dejana Santrača, predsednika Sudijske komisije FSS, prisutnog na stadionu „Lagator“.

Ako je taj detalj podložan analizi, većina ostalih je pokazala fudbalsku nadmoć Pančevaca. Ono što oni rade jednostavno, momci iz Inđije bi komplikovali. Nominalni gost je odigravao iz prve i lako stvarao situacije da zatrese mrežu, što se desilo posle uverljivog centaršuta Hajdina baš na glavu Romanića, za 2:0 već u 21. minutu.

Nije slučajno što je Hajdin pružio dobru ofanzivnu partiju, jer mu je trener Sivić omogućio da pokriva celu stranu i često je bio u situaciji da dejstvuje kao krilo. Čak i da proba sa distance ili šalje upotrebljive lopte u kazneni prostor. Koliko je Železničar bio bolji u tom delu postaje jasno ako se pogleda segment u razdoblju od 22. do 29. minuta, tad je propustio čak četiri zicera (Kahvić dvaput, Balaž i Obradović) i demonstrirao brzinu kakvu član Mozzart Bet Prve lige Srbije nije mogao da prati skoro sat vremena. Valja znati da je Inđija bila ranjena izostancima jednog od njenih najboljeg igrača Vasilija Janić (protiv Grafičara mu stradao skočni zglob) i prve napadačke opcije Slaviše Stojanovića (na prethodnoj utakmici kapiten povredio kolenu), a na sve su se nadovezali kartoni levom beku Dušanu Vrbiću i štoperu Andriji Mijailoviću.

Niko ne može da zna kako bi izgledala sa njima na terenu. Sa suženim kadrom mahom se oslanjala na Aleksandra Desančića, ionako najproduktivnijeg pojedinca u sezoni. Probao je 28-godišnji vezista da pokrene ekipu, loptama iz sredine, jednom i sam pokušao tokom sekvence oličene u atraktivnom pokušaju Nikole Popovića i najboljoj šansi kad je najpre Miroslav Maričić uzdrmao stativu, pokušaj Dragana Radosavljevića na crti zaustavio Stefan Obradović.

Sve što je Inđija uradila tad, ponovila je posle sata igre, kad se oslobodila stega, prebacila težište igre na polivinu rivala, ličina na Železničar iz prvog poluvremena i zasluženo stigla do gola nade. Autor je bio Milan Janjić, spretan da reaguje posle prečke koju je uzdrmao Lazar Milošev i od tog časa meč je dobio dinamiku za kakvoj je žudeo. Golićeva ekipa je napokon izgledala otresita i takmičarski nastrojena, Sivićeva nije mogla da se prepozna, usled velikog pada, pošto nije iskoristila četiri situacije da ode na „plus tri“ (Knežević, Kahvić, Hajdin, Romanić) i kazna je stigla.

Nagoveštaj da se Inđija neće predati uočen je pretnjom Nikole Popovića (odbrana Milana Mijatovića), a kad je Janjić poentirao napadi nominalnog domaćina postali su učestaliji, činilo se da bi pre moglo da bude 2:2, nego 3:1, ali na kraju više razloga za zadovoljstvo imaju Pančevci. Utisak je – opravdano.

BARAŽ ZA PLASMAN U MOZZART BET SUPERLIGU SRBIJE, PRVA UTAKMICA

INĐIJA – ŽELEZNIČAR 1:2 (0:2)

/M. Janjić 75 – Romanić 9, 21/

Loznica

Stadion: Lagator.

Gledalaca: oko 1.200

Sudija: Milan Stefanović (Beograd)

INĐIJA: Tasić – Kukolj (od 79. Dobrijević), Vidić, Mitrović, Vuković – M. Janjić, Desančić (od 89. Gajilović) – Radosavljević (od 65. Tešić), Maričić (od 65. Subotić), Đorđević (od 65. Milošev) – Popović. Trener: Jovan Golić.

ŽELEZNIČAR: Mijatović – Balaž, Obradović, Stanković, Hajdin (od 88. Konatar) – Knežević (od 81. Trifunović), Purtić (od 90+1. Avgust) – Romanić, Đorđević, Grgić (od 81. Jovanović) – Kahvić (od 81. Pavlov). Trener: Tomislav Sivić.


tagovi

InđijaMozzart Bet SuperligaŽelezničar Pančevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara