Tomislav Sivić (Star sport)
Tomislav Sivić (Star sport)

Sivić preti Radničkom: Daćemo im dva ili tri gola, oni igraju ruski rulet

Vreme čitanja: 4min | pet. 27.09.24. | 10:02

“Otkako sam došao, svima smo dali makar po dva gola, a Jedinstvu i sva tri. Isto će biti i protiv Kragujevčana”, tipuje trener Pazaraca

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Uvek je u Pazaru derbi sa Šumadincima, ma u kojem rangu igrali jedni protiv, bez obzira u kakvom su momentu. Izuzetak nije ni deseta runda tekuće Mozzart Bet Superlige (subota, 18.00), u koju Radnički 1923 (13 bodova) ulazi sa šeste, a domaćin (osam bodova) sa 13. pozicije na tabeli.

Izabrane vesti

Da je teško, priznaje i Tomislav Sivić. Iskusni strateg Plavih je kroz trenersku karijeru uglavnom bio suočen sa komplikovanim situacijama, tako da je kraj Jošanice i Raške - svoj na svome.

U prvom mandatu u Novom Pazaru, kada je početkom 2022. godine nasledio Dragana Radojičića, a posle podele plena sa Radničkim u Nišu (1:1), prvi ispit na Gradskom stadionu imao je Sivić baš protiv Radničkog 1923 vođenog od Nenada Lalatovića. U pravom fudbalskom ratu, Nikola Kovačević je sredinom drugog poluvremena presudio Pazarcima i prikucao ih za dno, ali uspeli su da isplivaju u preostalih pet kola osnovnog dela sezone, sedam mečeva plej-auta i kroz finalni baraž sa IMT-om.

Sada nije baš toliko dramatično, što ne znači da uskoro ne bi moglo da bude. Svestan je toga i stari lisac iz Subotice.

“U teškom smo položaju, s obzirom na raspored i potrebu za bodovima. Igrali smo sa Čukaričkim (2:2), pa TSC (2:5) i sad nam stiže Radnički 1923 iz Kragujevca. Sve odlične ekipe, iz vrha tabele, sa evropskim iskustvom. Isto tako, vidi se pomak u našoj igri. Do sada smo odigrali kako treba po jedno poluvreme protiv Čuke i TSC-a. Iskreno se nadam da će ovog puta biti cela utakmica. Momci rade izvanredno, daju svoj maksimum i to mora da se reflektuje na terenu. Nadam se da ćemo obradovati naše navijače, koji su sjajni i nose nas u svakom meču. Mislim da ćemo se na kraju zajedno radovati”, optimista je Tomislav Sivić.

Drugi najbolji napad, posle Zvezdinog, stiže kod druge najslabije odbrane u ligi, s obzirom da se više lopti ove jeseni zakoprcalo samo u mreži Jedinstva iz Uba.

“Uvek je s brojkama istina negde na pola. Treba, ali im se i ne mora baš uvek verovati. I mi smo prema gore opasni. Otkako sam došao, svima smo dali makar po dva gola, a Jedinstvu i sva tri. Isto će biti i protiv Kragujevčana, između dva i tri. Fajterska su ekipa, igraju na gol više. Ostavljaju mnogo prostora i zbog toga primaju malo više golova. Mnogo su ozbiljni ofanzivno. Igraju drugačije od svih ostalih, poput ruskog ruleta. Krenu da napadaju iz svih oružja, takva im je orijentacija, pa su velike distance. Ovi što su protiv njih bili uspešni su imali potpuno drugačiji pristup. Možda je to recept kako protiv Radničkog 1923. Ipak, nema sumnje da se radi o kvalitetnom sastavu i treneru. Feđa Dudić ima svoj stil, bez garda”.   

Povreda veziste Seada Islamovića na jednom od poslednjih treninga malo remeti plan i program.

“Dva su diskutabilna mesta u startnih 11, razlog su povrede. Ostalo je jasno. Konačno i Dino (Almedin Ziljkić) konkuriše za sastav. Sad je to već sasvim druga slika, očekujem da ofanzivno budemo mnogo jači. Neka Kragujevčani budu spremni za jednog momka gladnog da se pokaže kući. Siguran sam da će Ziljkić mnogo da nam pomogne”.

I fudbaler povratnik sa mnogo emocija čeka na prve minute u tekućem prvenstvu.

“Pozdravljam sve naše navijače i pozivam ih da nas podrže do pobede. Protiv Čukaričkog i TSC-a smo pokazali da možemo da se suprotstavimo najboljima u Srbiji, ali kvalitetna poluvremena treba produžiti na čitav tok utakmice. Ko je god iz ove čaršije ili je barem jednom bio ovde, taj zna koliko je teško igrati u Pazaru. Moramo da verujemo i da znamo da smo najbolji jer branimo boje ovog kluba. Ne znam šta da kažem za one što ne mogu da se nose s tim pritiskom. Lepše je pred navijačima nego pred praznim tribinama, to sam hiljadu puta ponovio u svakom od prethodnih klubova”, veli Almedin Ziljkić.

Ulaznice su u prodaji od 10.00, po ceni od 300 (istok) i 500 dinara (zapad). Biletarnica ispod zapadne tribine radiće do 16.00, takođe na dan utakmice od 10.00 do 18.00. I ovog puta besplatno će na sever najvatrenije pristalice Novog Pazara, a slobodan ulaz na tribine imaće dame, stariji od 65 godina i deca starosti do deset godina.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE – 10. KOLO

Petak

19.00: (1,05) Crvena zvezda (14,0) Železničar Pančevo (35,0)

Subota

17.00: (1,90) OFK Beograd (3,50) IMT (4,10)

18.00: (2,50) Čukarički (3,40) TSC Bačka Topola (2,80)

18.00: (2,95) Novi Pazar (3,40) Radnički Kragujevac (2,40)

20.00: (1,65) Vojvodina (3,70) Radnički Niš (5,60)

Nedelja

15.00: (1,85) Tekstilac (3,50) Napredak (4,40)

17.00: (3,30) Mladost Lučani (3,40) Partizan (2,20)

19.00: (3,05) Jedinstvo Ub (3,35) Spartak Subotica (2,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Tomislav Sivić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara