Kjogo Furuhaši (©Reuters)
Kjogo Furuhaši (©Reuters)

Siti zamenu za Alvareza pronašao u Seltiku: Niko u Old Firmu nije rešetao kao Postekogluov izum

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.08.24. | 18:19

Japanski napadač Kjogo Furuhaši na meti šampiona Engleske

Na izvoz ima Mančester Siti igrača koji pokrivaju krilne pozicije i(li) dejstvuju iza napadača. Pep Gvardiola može da kombinuje sa Filom Fodenom, Kevinom de Brujneom, Žeremijem Dokuom, Barnardom Silvom, Savinjom i ostalima kako mu je volja. Ali, klasičnog napadača ima samo jednog – Erlimnga Halanda. Šampion Engleske prodao je Hulijana Alvareza u Atletiko Madrid za 75.000.000 evra i bacio se u potragu za njegovom zamenom, a čini se da ju je pronašao u Škotskoj.

Mančester Siti kada kupuje, to odjekne. Uglavnom budu bombastična pojačanja, međutim, izgleda da je trenutak za jedno ispod radara, koje ne igra u ‘ligama petice’. I da bude još zanimljivije nikada u njih nije kročio. Građani su se ustremili na Kjoga Furuhašija (29), japanskog napadača, koji je izum Ejndža Postekoglua.

Izabrane vesti

Australijskog trenera grčkih korena je pre šest godina put naveo na Daleki istok, dobio je priliku da radi u Jokohami i tokom boravka u Japanu za oko nije mogla da mu ne zapadne čigra iz Visel Kobea. Proveo je Ejndž Postekoglu tri godine u Džej ligi, prihvatio ponudu Seltika i jedan od prvih poteza bio mu je angažovanje Kjoga Furuhašija. I to kakav!

Seltik ga je platio 5.400.000 evra, a japanski napadač se odavno isplatio i prirastao za srce svim navijačima Kelta. Razlozi su vrlo jednostavni i ima ih nekoliko.

Otkako je stigao na Seltik park, Kjogo Furuhaši je na svakoj drugoj utakmici zatresao mrežu. Ma, i manje od toga mu je bilo potrebno. Na 135 utakmica dao je 73 gola! U sezoni 2022/2023 je bio prvi strelac škotskog Premijeršipa sa 27 datih golova, a tokom tri godine poseban pik imao je na Rendžers.

Prosek golova u Old Firmu mu je neverovatan, na 14 utakmica osam puta je tresao mrežu. Niko nije imao takav prosek u Old Firmu kroz istoriju. Više nego dovoljno da postane miljenik navijača.

Kjogo Furuhaši i Konor Goldson (©Reuters)Kjogo Furuhaši i Konor Goldson (©Reuters)

Za tri godine je osvojio tri titule sa Seltikom, dva Kupa Škotske i dva Liga kupa. Proglašen je i za igrača godine, demonstrirao da se odlično snalazi u kaznenom prostoru, da je okretan poput mačke i da mu nije strano da na sve načine postiže golove. Desna – može. Leva – može. Glavom – može i to. Barem na nivou na kome je igrao.

Sve to preporučilo ga je Pepu Gvardioli, rado bi ga video španski strateg na Etihadu, uz još jednog napadača. Plus povratak Ilkaja Gundogana. I te kako će Mančester Siti biti aktivan u smiraj letnjeg prelaznog roka. Jedini problem sa Kjogom Furuhašijem može da bude povreda koju vuče.

Japanac ima problem sa ramenom, propustio je poslednju utakmicu Seltika u šampionatu. Brendan Rodžers je govorio da bi Kjogo Furuhaši mogao da ode i na operaciju, a ona bi iziskivala odsustvo sa terena oko četiri meseca, što nije malo.

Ali, ako u Mančester Sitiju konačna procena i odluka bude bila da je japanski napadač prava zamena za Hulijana Alvareza, onda ništa neće biti problem, pa ni prolazak lekarskih pregleda.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024Mančester SitiSeltikKjogo Furuhaši

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara