Halo, Pep, da li bih mogao... Naravno da možeš

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.08.24. | 13:22

Agenti Ilkaja Gundogana trenutno ugovaraju detalje jednogodišnjeg ugovora sa Sitijem, možda zaigra već u subotu

Više nije pitanje da li će se desiti, već kada će se desiti! Ilkaj Gundogan (33) se nakon godinu dana izleta u Barseloni, vraća u Mančester Siti!

Potvrde stižu sa svih strana, čak i od onih najozbiljnijih medija, poput britanskog Atletika, što će reći da je definitivno otpala selidba u Saudijsku Arabiju, koja je u jednom času figurirala kao opcija.

Izabrane vesti

Na kraju, presudila je želja dojučerašnjeg nemačkog reprezentativca (Ilkaj se oprostio od dresa sa državnim grbom), on je lično pozvao Pepa Gvardiolu, pitao ga da se vrati, a ovaj s oduševljenjem prihvatio predlog.

Čitav posao značajno je olakšala Barselona, tako što nije stala na put iskusnom vezisti. Štaviše, Katalonci ne traže nikakvo obeštećenje (ovo za Arape nije važilo) i pustiće Gundogana besplatno. Time će se rešiti njegove ogromne plate (oko 18.000.000 evra) i omogućiti registraciju Danija Olma, odnosno napad na krilnog napadača vrhunske klase.

Agenti Ilkaja Gundogana trenutno su na Etihadu i dogovaraju uslove jednogodišnjeg ugovora. Očekuje se da sve bude rešeno u rekordnom roku, kako bi Gvardiola mogao da računa na nekadašnjeg (možda i budućeg?) kapitena već u subotu za utakmicu protiv Ipsviča.

Podsetimo, Gundogan je od finiša protekle sezone bio nezadovoljan u Barseloni. Nakon jedne rasprave sa Ronaldom Arauhom veći deo svlačionice okrenuo se protiv njega, nakon čega je počeo da razmišlja o odlasku.

Sve što se u međuvremenu izdešavalo (kupovina Danija Olma, plan da se uloži u još jedno krilo) samo je poguralo celu priču.

Postoje glasine da je Gundogan odbio ponudu tešku 50.000.000 evra za dve sezone u Saudijskoj Arabiji kako bi se vratio u Mančester Siti. Inače, kada je otišao, Građani su pokušali da kupe zamenu, ali nisu uspeli. Bruno Gimarais bio im je preskup.

Sada ispada da je Gundogan zamena za Gundogana...


tagovi

Pep GvardiolaIlkaj GundoganLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Man. Siti
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara