Rahim Sterling (©Reuters)
Rahim Sterling (©Reuters)

Siti nezaustavljiv, Karamele bez Kalverta Luina na silne Građane

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.02.21. | 11:17

Promo kvota u Mozzartu na pobedu tima iz Mančestera na Gudisonu – 1,42. Nigde nećete moći da nađete veću. Everton bez najboljeg strelca, Kun Aguero bi konačno mogao na teren

Početkom godine činilo se da će Premijer liga da bude interesantna kada je u pitanju trka za titulu, ali Mančester Siti je krivac što ni ove sezone verovatno nećemo gledati dramu. Mašinerija Pepa Gvardiola gazi sve pred sobom, nema joj premca na Ostrvu. Čak 16 pobeda u nizu su ostvarili Građani, a čak 11 uzastopnih u šampionatu Engleske.

Siti je primio samo gol u poslednjih devet utakmica u Premijer ligi, i to u derbiju protiv Liverpula, kada je razbijen šampion na Enfildu (4:1). Gradski rival Junajted kaska sedam bodova, a u slučaju pobede na Gudisonu protiv Everton večeras (21.15) u odloženom meču 17. kola prednost vicešampiona bila dvocifrena i čini se nedostižna za komšije sa Old Traforda.

Izabrane vesti

Karamele iz Liverpula su u padu forme. U nedelju su doživele neočekivani poraz na svom terenu od davljenika Fulama (0:2). Četa Karla Ančelotija i dalje može da se umeša u borbu za Ligu šampiona ili makar Ligu Evrope, ali trenutne igre Rišarlisona i drugova ne ulivaju poverenje pred dolazak zahuktalog lidera.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE MANČESTER SITI DA OSVOJI PREMIJER LIGU JE 1,02.

Everton će na megdan Građanima bez najboljeg strelca Dominika Kalverta Luina. On je u pobedi protiv Totenhama u osmini finala FA kupa doživeo povredu tetive, nije igrao protiv Fulama u nedelju, propustiće i duel sa liderom. Ančeloti se nada da će biti spreman za meč sa Liverpulom za vikend u gradskom derbiju. Sjajni napadač je ove sezone postigao 13 golova u prvenstvu, četiiri manje od Mohameda Salaha iz Liverpula. Vezista iz Obale Slonovače Žan Filip Gmabin takođe propušta meč zbog povrede, ali se u tim vraćaju golman Džordan Pikford i Alan.

Gvardiola neće moći da računa na sve boljeg nemačkog vezistu Ilkaja Gundogana. On je povredio prepone na meču protiv Totenhema u prošlom kolu Premijer lige. Serhio Aguero bi konačno mogao da se nađe na terenu. Protiv Pevaca je bio u konkurenciji za tim, ali nije igrao. Sada se oporavio od virusa korona i šansu čeka s klupe za rezerve.

Dobra vest za Gvardiolu je da se na treninge vratio Kevin de Brujne, a videćemo da li će menadžer Sitija sjajnog Belgijanca odmah da ubaci u vatru ili da ga sačuva za naredne mečeve. Lucidni vezista je sklon povredama. Poslednjih pet mečeva je Siti dobijao Everton. Tim iz Liverpula čeka više od četiri godine na trijumf protiv Građana.

Fulam se budi. Posle četiri boda na poslednja dva gostovanja, četa Skota Parkera juri poslednji voz za opstanak i to baš protiv direktnog rivala, Barnlija (19.00) u odloženom meču 16. kola. Izabranici trenera Šona Dajša imaju osam bodova više i u slučaju pobede teško bi tim iz Londona mogao da ga stigne. Za Fulam neće igrati Aleksandar Mitrović. Srpski reprezentativac je oboleo od virusa korona pred meč sa Evertonom u nedelju.

U prvom deliu sezone Barnli je razbio Fulam na Krejven Kotidžu sa 3:0. Kada igraju ova dva tima pada dosta golova. Na šest vezanih utakmica bilo je 3+, a više uspeha ima Barnli koji je pobedio na četiri od poslednjih pet duela tim iz engleske prestonice.

PREMIJER LIGA – ZAOSTALI MEČEVI

Sreda

19.00: (2,85) Barnli (2,95) Fulam (2,75)

21.15: (8,00) Everton (4,50) Mančester Siti (1,42)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaEvertonMančester SitiBarnliFulam

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara