Silas Mvumpa (©FK Crvena zvezda/Facebook)
Silas Mvumpa (©FK Crvena zvezda/Facebook)

Silas spreman za debi, Radonjić i Krunić na klupi

Vreme čitanja: 4min | čet. 12.09.24. | 17:46

Crvena zvezda u subotu igra protiv Napretka, a Vladan Milojević na raspolaganju ima trojicu novih igrača

Prošle su tropske vrućine u Srbiji, ali Crvenu zvezdu čeka vrelih nedelju dana između naredna dva vikenda. U subotu će igrati protiv Napretka (20.00), u četvrtak protiv Benfike (18.45), a za ponedeljak je zakazan derbi sa Partizanom na stadionu večitog rivala (najverovatnije u 19 časova).

Posebno značajna biće utakmica sa portugalskim klubom, jer označava start takmičenja u Ligi šampiona. Dobra stvar po crveno-bele je što kreću od kuće, protiv ekipe koja trenutno ne pruža očekivane partije i u Beograd dolazi sa novim trenerom. Imaće Benfika pre puta u Srbiju samo jednu utakmicu za upoznavanje Bruna Laža sa igračima, u subotu protiv Santa Klare, pa među pristalicama srpskog šampiona tinja nada da to neće biti dovoljno za uigravanje i ulazak u formu.

Izabrane vesti

I Crvena zvezda će duel sa Napretkom iskoristiti za određene promene i probe, pošto je uoči predaje spiska igrača za elitno takmičenje stigla da dovede trojicu novajlija. Nemanja Radonjić se vratio u klub posle šest godina, a Silas Katompa Mvumpa i Rade Krunić će prvi put obući crveno-beli dres. Očekuje se da to bude u subotu.

Radonjić i doskorašnje krilo Štutgarta trenirali su sa novim saigračima tokom reprezentativne pauze, dok je Krunić zbog obaveza u selekciji Bosne i Hercegovine ovog četvrtka stigao na stadion Rajko Mitić. S obzirom na to da se vezista iz Foče nije naigrao fudbala proteklih meseci (od početka sezone ima samo 223 minuta u dresu Fenerbahčea i još 45 za BiH protiv Holandije pre pet dana, dok protiv Mađarske nije ulazio u igru), ne treba očekivati da će već od deula sa Napretkom moći da doprinese na terenu koliko se očekuje od igrača njegove biografije. Realnije je da uđe sa klupe i oseti atmosferu o kojoj mašta od dečačkih dana, a onda narednih dana na treninzima pokuša da se nametne za veće poverenje Vladana Milojevića u okršaju sa Benfikom.

Slično je i sa Nemanjom Radonjićem. Ljubimac Zvezdinih navijača vratio se na mesto uspeha posle bledih izdanja u Olimpik Marselju, Herti, Benfiki, Torinu i Majorki. Ove sezone nema ni minut takmičarskog fudbala u nogama, tako da će na Marakani morati da se strpe da bi ponovo uživali u njegovim prodorima po levom krilom. Pritom, Piter Olajinka ima solidna izdanja i važan je šraf u Milojevićevoj mašineriji. I u Radonjićevom slučaju verovatno će susret sa Napretkom poslužiti za simboličnu minutažu povratniku u Ljutice Bogdana, a onda sledi borba za mesto u timu.

Dolaskom Silasa desno krilo rezervisano je za reprezentativca Demokratske Republike Kongo. Planirala je Crvena zvezda čak i da proda Pumu Rodrigeza koji se nije pokazao u uvodnim mečevima, ali se transfer u Meksiko izjalovio i trenutno je neizvesno šta će biti sa Panamcem. Silas je prošle sezone bio redovno korišćena zamena u drugoplasiranom timu Bundeslige (21 ulazak sa klupe, devet puta starter), ali je u tekućoj za Štutgart odigrao tek 27 minuta u meču Superkupa Nemačke sa Bajer Leverkuzenom. I pored toga, reč je o igraču odličnih fizičkih predispozicija, što je pokazao i proteklih dana na treninzima. Dobar utisak ostavio je Katompa Mvumpa na stručni štab crveno-belih i, ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti, gledaćemo ga u subotu od prvog minuta u timu Crvene zvezde.

Odlaskom Hvana, a dok Krunić ne uđe u formu, srce Zvezdinog tima činiće Timi Maks Elšnik i Dalsio, što je već bio slučaj protiv Radničkog iz Kragujevca (1:0) uoči pauze. Ispred njih igraće Mirko Ivanić, na krilima pominjani Silas i Olajinka, a u špicu, barem protiv Napretka, očekuje se Bruno Duarte. Brazilac protiv Kragujevčana nije bio efikasan kao u ranijim utakmicama, međutim, Šerif Endijaje će verovatno dobiti priliku da još malo odmori pošto je iza njega dug put u Afriku i nazad. Doduše, nije igrao za Senegal ni protiv Burkine Faso ni protiv Burundija.

Na Crni kontinent je putovao i Naser Điga, koji je igrao svih 180 minuta za Burkinu Faso, a dve cele utakmice iza sebe ima i Vanja Drkušić, pa bi uz Uroša Spajića štoperski par protiv Kruševljana trebalo da čini mladi Stefan Leković, bonus uz standardnog Ognjena Mimovića na desnom beku. Prekoputa njega očekuje se Milan Rodić jer je i Seol išao u Južnu Koreju, potom i Oman, i igrao po 70 minuta u dve utakmice svoje reprezentacije. Što se tiče golmana, najavili smo povratak Omrija Glazera među stative.


tagovi

Mozzart Bet SuperligaSilas MvumpaFK Crvena zvezdaNemanja RadonjićRade Krunić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara