Šerif ostao bez kolumbijskog dvojca: Arboleda i Kastanjeda zvanično napustili Tiraspolj

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.12.21. | 22:48

Moldavski šampion ostao bez važnih igrača

Ulazak u Ligu šampiona je predstavljao veliki uspeh i ogroman izazov, ali Šerif ove zime ostaje bez važnog kolumbijskog dvojca. Štoper Danilo Arboleda i ofanzivni vezista Frank Kastanjeda definitivno su odlučili da ne produže ugovore sa moldavskim klubom, pa su se danas poslali oproštajne poruke putem društvenih mreža, a od 1. januara će i zvanično biti slobodni igrači.

Obojica igrača su privukli pažnju skauta širom Evrope. Arboleda se proteklih nedelja povezivao sa Crvenom zvezdom, a ozbiljno interesovanje za njega pozakazo je zagrebački Dinamo. Generalni direktor srpskog šampiona Zvezdan Terzić, u razgovoru za Mozzart Sport, pohvalio je kvalitete kolumbijskog defanzivca, ali je rekao kako nije siguran da li bi klub mesto stranca u ovom trenutku trebalo da popunjava na štoperskoj poziciji.

Izabrane vesti

Arboleda se od Šefira, u koji je stigao u februaru prošle godine iz ekipe Deportivo Pasto, oprostio uz fotografiju sa potpisom: "Šerife, hvala na svemu", dok je Kastanjeda bio znatno otvoreniji. Kastanjeda je u Tiraspolj stigao u januaru 2020. godine iz slovačke Senice.

"Pre dve godine sam došao u ovu sjajnu porodicu. Stigao sam sa koferom punim snova, koje sam želeo da ispunim, trudeći se da uvek dam sve od sebe. Želim da zahvalim Bogu što mi je omogućio iskustvo igranja ovde, gde sam se uvek osećao kod kuće. Branio sam ove boje, dok nisam uspeo da budem kapiten i najbolji strelac, osvojim titulu i igram Ligu šampiona. Zajedno smo uspoeli da Šerif bude poznat u celom svetu. Vreme je za rastanak, ali pratiću ih uvek", poručio je Kastanjeda.

Obojica iza sebe imaju izuzetnu polusezonu. Arboleda je odigrao 32 utakmice kao komadant odbrane u svim takmičenjima i postigao četiri gola, od čega jedan koji je odlučio revanš sa Crvenom zvezdom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Kastanjeda, koji pistigao gol za Moldavce u Beogradu, odigrao je utakmicu manje, uz devet golova i 10 asistencija u svim takmičenjima za Šerif.


tagovi

Danilo ArboledaFrank Kastanjeda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara