Komentari na vest

Seleri kep sve bliži Premijer ligi? Šansa za najbogatije da troše još više

G

Gaizka

pre 27 dana

Teško će ovo funkcionisati bez šireg dogovora sa najjačim ligama Evrope, pogotovo ako se udje u proces pravljenja Superlige. Možete zamisliti kakav bi jaz nastao izmedju Engleza i ostalih najjačih ekipa ako bi engleske ekipe imale ovakve vrste ograničenja (neka budu i minimalna). Dugoročno bi imale probleme da se takmiče sa Realom, Barsom, Bajernom, PSG-om, moguće i italijanskim ekipama. Iz želje da naprave konkurentniju Premijer ligu, u Evropi će napraviti problem svojim najjačim ekipama. Naravno, ako naprave samo načelno nekakav salary cap uz mogućnost lakog plaćanja poreza na luksuz (i nikome ništa) onda se neće zapravo ništa ni promeniti jer najjače engleske ekipe imaju taj novac da plate porez na luksuz i samo bi na papiru imali neko pravilo koje u praksi niko ne bi poštovao. Generalno ljudi previše gledaju NBA i pravila u Americi, a to je neuporedivo. Liga iz koje se ne ispada, draft koji svake godine "poklanja" vrhunske igrače svim ekipama, nepostojanje vanameričke konkurencije, čitav kontinent je liga itd..
N

New Order

pre 27 dana

Apsolutno sam za seleri kep, kako god da ga urede. Neka troši svako ko koliko ima i neka doplati za to. Možeš bacati novac do jedne tačke, iza toga ideš u propast. Ti milijarderi to ne bi bili da ne znaju s novcem i kako da ga oplode, a ne bacaju. Ovo pišem kao fan Liverpula, pa vam može biti jasno da taj klub neće biti u prvom redu trošadžija, već Siti, Junajted, Čelzi, pa i Njukasl. Gledajući na NBA i njihov seleri kep imamo primer da izuzetno moćna finansijska tržišta kao što su LA, Dalas, Njujork, Čikago, pa i Hjuston, ne osvajaju titule redovno, već to često čine i oni manji, kao što su Denver, San Antonio, Boston, Klivllend itd. U PL je najveći novac a navala je još i veća, pa nije čudno što žele reagovati na to i zaraditi još i više. A biću malo i zlurad, neće više ni Real moći upirati prstom u igrače kao u supermarketu i uzimati najbolje jer će i engleski klubovi sada moči da plaćaju bez ograničenja. Jedva čekam.
G

Gosttt

pre 27 dana

Znaci finansijski ce da kaznjavaju klubove iza kojih stoje drzave koje bilo kad mogu milijarde da iskesiraju? Kakva revolucionarna ideja. To je kao sto je kod nas kazna za kafice koji pustaju muziku posle ponoci 20.000, i oni svesno idu u prekrsaj, jer oni za to vreme zarade daleko vise od 20.000.
F

FM

pre 27 dana

Seleri kep moze biti vrlo dobra stvar, ali moraju onda neke stvari da se uvedu, kao recimo porez za prekoracenje mora da raste eksponencijalno. Npr. Siti prebaci seleri kep za milijardu i mora da doplati jos milijardu, to je besmisleno i daje ekipama neogranicenu moc! Umesto toga, ako se seleri kep prebaci za do 10%, porez na tih 10% je taj iznos koji je prebacen. Do 25% se placa dupli iznos, do 50% preko salari kepa se placa 5 puta taj iznos, itd… Takodje, novac koji je usao kroz „porez na luksuz“ da se podeli procentualno ekipama koje te godine nisu premasile granicu!
S

Saguenay

pre 27 dana

Amerikanizacija? Seleri kep je fer raspodela gde svaka ekipa raspolaže sličnim finansijskim sredstvima. Na taj način svi klubovi imaju šansu a ne samo Real!
f

frmrbrfr

pre 27 dana

Jeste raspolazu slicnim finansijskim sredstvima, samo npr vlasnik LAC ima 10x vise para od vlasnika Hornetsa ili tako neke manje ekipe. Tako da svi su jednaki ali su neki malo jednakiji, ko i svugde u zivotu...
K

Kimmi

pre 27 dana

Cirkus. Ponavljam se, spaliti profesionalni fudbal pa sve ispočetka.
N

Niko123

pre 27 dana

Taj film necemo gledati..
B

BokiUSA

pre 27 dana

Cirkus liga. Totalno su upropastili smisao fudbala (ne kod njih) vec u svetu prenaduvanim transferima. Zbog njih se drugi zaduzuju u jurnjavi za igracima. Samo je pitanje ekonomski koliko je to jos isplativo I moguce. Dali bi ti timovi mogli bez bogatih seika, Ruskin mafioza, ili kompanija (mafije) iz Amerike ...
I

Ivan FCRS

pre 27 dana

Premier liga je imala svoju draž do pre 15 godina kada su tamo igrali ostvrski igrači englezi, irci. škoti itd... Uz ponekog vrhunskog stranca koji bi bio doveden da pravi razliku. I dok nisu počeli iracionalno da dovode spance i portugalce za trenere. Oni tamo ne pripadaju, ni po čemu. Nihov način vođenja tima, filozofija, i shvatanje fudbala tamo ne pripada.
R

RealNo1

pre 27 dana

Нека прво казне Сити, па онда нека уводе правилнике.
A

Avenger

pre 27 dana

Čuj da kazne Siti, a zbog Sitija se pravilnik i menja.