Sautgejtove dileme za Srbiju (©Reuters)
Sautgejtove dileme za Srbiju (©Reuters)

Sautgejtove dve dileme za Srbiju: Ko umesto Megvajera? I da li Mejnu, Galager ili čak i Trent u vezi?

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.06.24. | 12:49

Guehi, Dank i Gomez bi mogli da se porvaju za mesto uz Džona Stonsa

Ostalo je šest dana do velikog otvaranja Grupe C na evropskom prvenstvu. Srbija pred sobom ima jednog od favorita za najviši plasman, ali i dalje nije poznat pun sastav koji će Geret Sautgejt u nedelju izvesti na teren.

 Formacija koju je selektor Engleske koristio u prijateljskim mečevima bila je po pravilu 4-2-3-1. I nije se najbolje pokazala, davajući kao rezultat dva poraza (Brazil i Island), jedan remi (Belgija) i jednu pobedu i to nad slabašnom Bosnom i Hercegovinom. U kvalifikacijama u martu prošle godine po rezultatima se formacija 4-3-3 pokazala mnogo bolje. Tradicionalno oštri ostrvski mediji odmah su se ostrvili na igrače i stavili ekipu pod pritisak.

Izabrane vesti

Pa ipak, malo je verovatno da će Sautgejt nešto radikalno menjati u nedelju pred prvu utakmicu. Reklo bi se da su samo dve pozicije pod znakom pitanja.

Prva je svakako ona štoperska, upražnjena posle povrede Harija Megvajera, pa je sada pitanje ko će da igra u tandemu sa Džonom Stonsom. Verovatno je najrealnija opcija Mark Guehi, koji je igrao levog centralnog beka protiv BiH i Islanda. Generalno je iza njega veoma dobra sezona u Kristal Palasu u kojem se izborio i za kapitensku traku na pojedinim utakmicama. Svoje šanse svakako imaju i Luis Dank i Džo Gomez.

Uz njih u poslednjoj liniji pretpostavlja se da su sigurni Stons, pa Kajl Voker na desnom, Kijeran Tripije na levom beku.

Odmah ispred njih – još jedna dilema. Deklan Rajs bi trebalo da je “zakucan“ u startnih 11, ali ko uz njega kao osigurač ili ti sa nešto ofanzivnijim zadacima? Kobi Mejnu se ustalio u Mančester junajtedu, odigrao 90 minuta protiv Islanda i deluje da bi mogao da se porva sa Konorom Galagerom za to poslednje mesto u prvoj postavi. Mada Englezi spekulišu da bi i Trent Aleksander Arnold mogao da sa beka bude prekomandovan u vezu, igrao je već to u reprezentaciji, ali uglavnom u 4-3-3 formaciji. Nekada je tu bio zacementiran Džordan Henderson, sad mu Sautgejt traži naslednika. Mladi Adam Varton možda jeste potreban profil igrača, ali se čini da je za njega još rano.

Naped ne bi trebalo da bude previše dilema. Desno Fil Foden, levo Bukajo Saka, bez obzira na to što se Kol Palmer „ponudio“ dobrim igrama u Čelsiju, usamljen u špicu Hari Kejn, a nešto iza Džud Belingem. Jezivo jaki.

Sautgejt svakako ima još karata u špilu, šansu čekaju Ajvan Toni, Oli Votkins, Aron Gordon. Bivši fudbaler Notingema Majkl Doson gura Eberečija Ezea tvrdnjom da mora da igra prvu postavu... Ko god da bude, Srbija će biti na teškom ispitu, jer ovako potentan tim retko ko ima.

TIM ENGLESKE ZA SRBIJU

Pikford – Voker, Stons, ???, Tripije – Rajs, ??? – Saka, Belingem, Foden – Kejn.



tagovi

reprezentacija EngleskeGaret SautgejtEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara