Stadion Koševo (©Reuters)
Stadion Koševo (©Reuters)

Sarajevo igra za Evropu i šalje Zvijezdu u drugu ligu

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.05.24. | 13:00

Premijer liga Bosna i Hercegovine: Tim sa Koševa veliki favorit večeras (20.00) protiv "fenjeraša"

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Još tri kola ostalo je do kraja sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Tačno 270 minuta fudbala deli nas od konačnog epiloga, iako se neke stvari već znaju. Ovo 30. kolo kreće iz Sarajeva, gde će Bordo tim ugostiti fenjeraša Zvijezdu.

Izabrane vesti

Iako se ne mogu pohvaliti baš najboljom sezonom, fudbaleri Sarajeva će, kako stvari stoje, izboriti Evropu. Ponajviše zahvaljujući Borcu i Zrinjskom koji igraju finale Kupa, pa automatski četvrta pozicija na tabeli vodi u evropske kvalifikacije.

Preživeo je Simon Rožman turbulentan period na klupi, te će evidentno voditi ekipu do kraja sezone. Iako su ambicije bile mnogo veće, pomirili su se u Bordo taboru činjenicom da će plasman u Evropu biti maksimum ove sezone. Mada, nije nedostižno ni treće mesto koje drži Velež sa četiri boda više.

Ukoliko Sarajevo trijumfuje, Bordo tim bi duvao za vrat Mostarcima i čekao naredni kiks. Ono što je najvažnije, večerašnjom pobedom potvrdili bi plasman na međunarodnu scenu, tako da bi sve osim trijumfa domaćina bilo ogromno iznenađenje.

"Što se tiče protivnika, mislim da se svi međusobno znamo. Oni su poslednji na tabeli, ali radi se o veoma respektabilnoj ekipi, koja želi da se nadigrava. Nadam se da ćemo se pokazati u najboljem svetlu pred našim navijačima. Uvek smo utakmice kod kuće igrali na visokom nivou i nema prostora za bilo kakve kalkulacije i opuštanje. Svi koji su zdravi i spremni treba da se bore za ovaj klub i siguran sam da će napraviti sve kako bi tri boda ostala kod kuće", zaključio je Simon Rožman, trener Sarajeva.

20.00: (1,15) Sarajevo (7,50) Zvijezda (13,0)

S druge strane, Zvijezda će se posle samo jedne sezone vratiti u niži rang. Pokušavali su u timu iz Bijeljine da pobegnu sa začelja tabele, na kojem se nalaze celu sezonu, ali nisu uspeli u tome. Iako je u pojedinim trenucima delovalo da mogu napraviti čudo, ipak su i matematičke šanse za opstankom izgubljene. Međutim, ono što karakteriše ovaj tim jeste poštena igra, budući da su u svakoj utakmici igrali bez kalkulacija, a pojedinim klubovima su čak i zagorčali život, povukavši ih sa sobom u ambis.

U jednom periodu su isto to uradili i Sarajevu, kada je u Ugljeviku bilo 1:0. To je uticalo na plasman Bordo tima, koji će sada iskoristiti priliku za osvetu i potvrditi Zvijezdino ispadanje u rang niže. Ipak, gosti najavljuju bespoštednu borbu.

"Mi smo u prethodnim mečevima pokazali da imamo obraz i čast i odigrali smo pošteno svaku utakmicu. Bez obzira što smo ostali bez šansi za opstanak, isto ćemo uraditi i sada. Idemo na Koševo bez bele zastave, rasterećeno i verujem da u takvom ambijentu možemo ostvariti povoljan rezultat", istakao je šef struke Zvijezde Bojan Trkulja.

------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 31. KOLO

Petak

20.00: (1,15) Sarajevo (7,50) Zvijezda (13,0)

Subota

16.00: Široki Brijeg - Velež

Nedelja

15.30: Igman - Željezničar

19.30: Posušje – Sloga Doboj

Ponedeljak

17.00: Tuzla Siti – Borac Banjaluka

21.00: GOŠK Gabela – Zrinjski

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer liga BiHBiH 1FK SarajevoSarajevoZvijezda 09

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara