Rafael Leao i Vanja Milinković Savić (©Shutterstock)
Rafael Leao i Vanja Milinković Savić (©Shutterstock)

Šansa za rezerviste

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.01.21. | 13:36

Milan i Torino sastaju se u okviru osmine finala Kupa Italije, a izvesno je da će oba trenera na teren poslati drugopozivce

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Kalendar je hteo da Milan i Torino odmere snage dva puta u tri dana u Seriji A i Kupu Italije. Imajući u vidu najavljene postave dva kluba jasno je da i Rosoneri i Granata potvrđuju pravilo da je Kup Italije neka vrsta “rezervnog kupa”. Nijedan klub Serija A ne razmišlja ozbiljno o nacionalnom kupu do ulaska u polufinale: tek kada se mogućnost osvajanja trofeja ukaže izvodljivom menja se pristup.

Izabrane vesti

Za razliku od subote kada smo videli najjače moguće sastave Stefana Piolija i Marka Đampaola večeras će na teren istrčati kombinovane formacije sa gotovo polovinom novih igrača.

Nema sumnje da Pioli mnogo više razmišlja o meču sa Kaljarijem i Atalantom, koji bi mogli da overe laskavu titulu zimskog prvaka, nego na večerašnji dvoboj sa Torinom. Na golu neće biti Donarume, u odbrani Kjaera, Ernandeza, na sredini terena Kesija, u napadu Čalhanoglua a Ibra će ući u igru tek u drugom poluvremenu, samo zato što su mu potrebni minuti da bi se što pre vratio u formu. Osim pomenutih startrea koji će biti na klupi, u protokolu meča neće biti Benaser i Salemakers (povređeni) kao ni Krunić i Rebić (pozitivni na kovid-19). 

Večeras ćemo ponovo videti Kalabriju u ulozi veznog igrača dok će Kalulu i Konti konkurisati za mesto desnog beka. U Milanelu se najviše očekuje od Leaa. Portugalac je silno napredovao u poslednjih par meseci o čemu najbolje svedoči njegov učinak. Na 18 odigranih utakmica postigao je šest golova i ubeležio četiri asistencije, a učestvovao je i u akcijama za još četiri gola Rosonera.

Kao i Milan i Torino mnogo više misli na prvenstvo nego na Kup Italije i pored uobičajenih fraza koje su se mogle čuti od kormilara tima Marka Đampaola da je Kup Italije veoma važno takmičenje i da mora da bude ispoštovano. Međutim dela ili, bolje reći, izbor igrača Đampaola nije kompatibilan sa njegovim verbalnim proklamacijama.

Trener Granata je već u mislima koncentrisan na Speciju sa kojom će njegov tim igrati neku vrstu “majstorice” u borbi za opstanak u Seriji A dok će se on boriti da izbegne otkaz koji bi bio automatski ako ne pobedi novog prvoligaša. O tome svedoči namera da večeras poštedi kapitena Belotija, defanzivce Bremera i Lijanka, odmor će imati i Singo, Rodrigez i najverovatnije Lukić i Verdi, kao i golman Sirigu.

Dobra vest za Torino je povratak posle duge pauze Danijelea Bazelija. Povremeni reprezentativac Italije će dobiti šansu u drugom poluvremenu i istrčaće na teren posle odsustva koje je trajalo 326 dana. Na golu Torina ćemo videti ponovo i Vanju Milinkovića Savića.

MILAN 4-2-3-1: Tatarušanu - Kalulu, Musakjo, Romanjoli, Dalot - Kalabrija, Tonali - Kastiljeho, Brahim Dijaz, Hauge - Leao

TORINO 3-5-2: Milinković Savić - Ico, Enkulu, Buonđorno - Vojvoda, Segre, Rinkon, Lineti, Muru - Gojak, Zaza

ITALIJA, KUP - OSMINA FINALA

Utorak

20.45: (1,60) Milan (4,00) Torino (5,70)

Sreda

15.00: (4,60) Fjorentina (3,60) Inter (1,80)

17.45: (1,28) Napoli (6,00) Empoli (9,50)

20.45: (1,30) Juventus (5,50) Đenova (10,0)

Četvrtak

17.30: (1,55) Sasuolo (4,10) SPAL (6,00)

21.15: (1,25) Atalanta (6,50) Kaljari (10,0)

Utorak 19.01.

21.15: (1,33) Roma (5,40) Specija (8,50)

Četvrtak 21.01.

21.15: (1,43) Lacio (4,50) Parma (7,50)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Vanja Milinković SavićTorinoMilanKup Italije

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara