Džejdon Sančo (©Reuters)
Džejdon Sančo (©Reuters)

Sančo da se izvini Ten Hagu – nema šanse: Ako ste sa ulice i poštujete kodeks…

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.05.24. | 09:56

“Na taj način bi priznao da ne trenira dobro, da nije vredan, da je lenj, sve ono za šta ga optužuju”, kaže Beni Mekarti

Meseci su prošli od sukoba Džejdona Sanča i Erika ten Haga, nije želeo krilni napadač da se izvini holandskom treneru i – otišao je u Borusiju Dortmund. Tačnije, vratio se, na pozajmicu. Uskoro će morati natrag na Ostrvo, možda kao osvajač Lige šampiona.

Iako je od januara na Vestfalenu, sve vreme je Džejdon Sančo jedna od udarnih tema u Engleskoj. Mnogo je nedoumica, ali jedno je sigurno: sve dok je Erik ten Hag na Old Trafordu, za njega tamo nema života. Niti će dobiti minute, niti to želi. Najradije se uopšte ne bi vraćao u Mančester junajted. Na Teatru snova ima i onih koji ga razumeju. Ne osuđuju ga baš svi.

Izabrane vesti

Beni Mekarti zadužen je za rad sa napadačima i generalno ofanzivcima. Dok je Markus Rašford bio u strašnoj formi, kada se vratio sa Mundijala, zasluge su pripisivane treneru iz Južnoafričke Republike. Do Džejdona Sanča nikada nije dopro, nije ga u potpunosti razbudio, ali zna šta mu se motalo po glavi dok nije otišao na pozajmicu.

“Ako ste sa ulice, ne želite da se izvinite”, rekao je Beni Mekarti za južnoafričku radio stanicu 947 Joburg i nastavio:

“Tako ćete priznati da ne trenirate dobro, da ste lenji, sve ono za šta su vas optuživali. Džejdon to ne želi”.

Trvdoglav je Erik ten Hag, ništa manje Džejdon Sančo. Kao dva ovna na brvnu.

“Trener ima jak karakter i rekao je da želi izvinjenje. Džejdon je mislio da nije učinio ništa loše. Nije video razlog zašto bi trebalo da se izvinjava. Ali, ponekad morate da se izvinite, jer igrač nikada neće pobediti trenera”.

Potanko mu je krilni napadač plaćen 85.000.000 evra pojasnio šta je problem i zašto neće da se izvini.

“Razgovarao sam sa Džejdonom kao trener, kao mentor, kao prijatelj i neko ko je odrastao na ulici i zna kodeks. Rekao mi je: ‘Neću da se izvinim, jer ako to uradim – biće da sam lenj, da uvek kasnim, da ne dajem sve od sebe’. To su njegovi razlozi”, poručio je Beni Mekarti i kazao da je i sa Erikom ten Hagom proturio koju na tu temu:

“Takođe sam razgovarao i sa trenerom i objasnio sam mu da Džejdon misli da će u slučaju izvinjenja biti klasifikovan kao neko ko ne trenira vredno, ko ne radi vredno i da će sve što je izrečeno protiv njega biti istina”.

Šta će biti sa Džejdonom Sančom zavisi od toga kako će se završiti priča sa Erikom ten Hagom. Moglo bi to da utiče i na Benija Mekertija. Ugovor mu ističe krajem juna ovog leta. Posao u Junajtedu ga ispunjava, ali voleo bi da počne sa samostalnim radom, da bude glavni trener.

Lakše će preseći ukoliko holandski trener dobije otkaz.



tagovi

Mančester JunajtedErik ten HagDžejdon SančoBeni Mekarti

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara