Sergej Milinković Savić (©AFP)
Sergej Milinković Savić (©AFP)

Samo SMS može da zaustavi Ronalda i družinu

Vreme čitanja: 4min | ned. 08.11.20. | 08:51

Užasna atmosfera u Laciju, a sjajna u Juventusu pred derbi sedmog kola Serije A (12.30)

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Gazeta delo sport najavljuje meč Nebeskoplavih i Bjankonera kao dvoboj Sergeja Milinkovića Savića i Kristijana Ronalda. „Vanzemaljac, ja ću te zaustaviti!”, virtuelna je poruka srpskog reprezentativca portugalskom asu u salsi Gazete. Italijanski dnevnici tvrde da u odsustvu Čira Imobilea i rekonvalescenta Luisa Alberta, srpski kolos, tako vide Sergeja ovdašnji mediji, jedini može da stane na crtu portugalskom asu.

Izabrane vesti

Ne bi trebalo zaboraviti da jedine dve pobede Lacija u prvenstvu nad Juventusom u poslednjih šest godina nose pečat Milinkovića, pogotovo ona iz prošle sezone, prva na Olimpiku posle 17 godina. Rimski klub ima šansu da izbegne poraz samo ako srpski reprezentativac bude na visini svog potencijala.

U poslednje dve nedelje Sergej nosi čitav tim Lacija na leđima i najviše zahvaljujući njemu Nebeskoplavi su i dalje u igri za plasman u Ligu šampiona, baš kao što je njegov doprinos utkan i u pobedu nad Torinom 4:3.

Lacio prolazi kroz mali pakao u poslednje dve sedmice zbog nerazumnog, šićardžijskog i arogantnog ponašanja predsednika Klaudija Lotita koji je sveo komunikaciju kluba sa medijima i javnošću na saopštenja u stilu Orvelovog Ministarstva za istinu iz romana 1984. Novinari televizije prema kojima Lacio ima ugovornu obavezu da omogući intervjue igrača i trenera, pre i posle utakmice, mogu da postave pitanja samo koja prođu Lotitovu cenzuru. Kao da je Lacio beloruski, a ne italijanski klub.

Komunističko-mandarinsko ponašanje Lotita bi moglo skupo da košta Lacio, čak i ispadanja iz Serije A, ako se utvrde nepravilnosti u poštovanju protokola za kovid-19 FS Italije. Koliko je stanje u Laciju alarmantno govori podatak da se fudbaleri rimskog kluba privatno i samoincijativno testiraju, jer nemaju poverenja u testove u organizaciji kluba.

Skandal, kako su pojedini mediji opisali dešavanja sa rezultatima briseva u Laciju, je doživeo kulminaciju u subotu veče kada su Imobile, Leiva i Strakoša napustili Formelo, po običaju bez objašnjenja i saopštenja za javnost. Svi klubovi Serije A, bez problema, obaveštavaju javnost o zaraženim fudbalerima, osim Lacija. U Zajednici prvoligaša se šuška da bi Bolonja i Torino mogli da ulože žalbu na utakmice sa Lacijom i traže tri boda za zelenim stolom ako se utvrdi da su Rimljani u svojim redovima imali igrače zaražene virusom kovid-19.

SMS u vazdužnom duelu sa De Lihtom i Ščensnim (© AFP)SMS u vazdužnom duelu sa De Lihtom i Ščensnim (© AFP)

Atmosfera u Formelu nije najbolja pred sudar sa Juventusom. Osim pomenute trojice igrača (Leiva, Imobile i Strakoša), Inzagi neće imati na raspolaganju Lacarija, Eskalantea i Lulića koji bi trebalo da se vrati u pogon posle pauze u prvenstvu. U tim Nebeskoplavih se vraćaju Radu i Luis Alberto. Na subotnjem treningu su obojica probani u timu koji bi trebalo da istrči na teren od prvog minuta. Među starterima bi trebalo da bude i Murići pošto se Kaisedo specijalizovao da bude džoker sa klupe koji reševa mečeve u sudijskoj nadoknadi.

Juventus stiže na Olimpiko osokoljen dvema ubedljivim pobedama protiv Specije i Ferencvaroša na kojima se videlo da su Ronaldo i Morata najbolje rešenje za napad Stare dame. Takođe se videlo da odbrana sa četri defanzivca, odnosno tri plus Kvadrado, i srednji red sa tri vezna igrača daju neophodnu ravnotežu igri Pirlovog tima. To je loša vest za Paula Dibalu koji će, po svoj prilici, početi još jedan meč na klupi.

Malo problema Pirlo bi mogao da ima u odbrani. De Liht i Aleks Sandro će biti u stroju tek za dve nedelje, Kjelini se povredio na poslednjem treningu, Bonuči je rovit, tako da su samo Danilo i Demiral stopostotno spremni u redovima Juvea.

Za Bjankonere je pobeda od fundamentalnog značaja kako bi se izbegle polemike i procesi tokom pauze. Takođe, tri boda na Olimpiku bi bili odlična odskočna daska s obzirom na to da će do kraja godine u Seriji A, barem na papiru, Juve imati samo jedan težak meč, protiv Atalante sredinom decembra.

Projektovani sastavi:

LACIO - JUVENTUS, 12.30

LACIO (3-5-2): Rejna – Luiz Felipe, Ačerbi, Radu (Patrik) – Marušić, S. Milinković-Savić, Kataldi, L. Alberto, Fares – Korea, Murići (Kaisedo).

JUVENTUS (4-4-2): Ščešnji – Kvadrado, Bonuči, Demiral, Danilo – Kuluševski (Kjeza), Artur, Rabio, Mekeni – Morata, Ronaldo.

Piše: Željko Pantelić

SERIJA A - 7. KOLO

Petak

Sasuolo - Udineze 0:0

Subota

Kaljari - Sampdorija 2:0 (0:0)

/Pedro 48 pen, Nandez 69/

Benevento - Specija 0:3 (0:1)

/Pobega 29, Nzola 65, 70/

Parma - Fjorentina 0:0

Nedelja

12.30: (3,35) Lacio (3,45) Juventus (2,15)

15.00: (2,75) Atalanta (3,45) Inter (2,50)

15.00: (6,00) Đenova (4,20) Roma (1,55)

15.00: (2,00) Torino (3,45) Krotone (3,80)

18.00: (4,50) Bolonja (3,70) Napoli (1,78)

20.45: (1,45) Milan (4,40) Verona (7,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AŽeljko PantelićSergej Milinković SavićJuventusLacioKristijano Ronaldo

Obaveštavaj me

Lacio
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara