Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Samo hrabri veruju Konfijansi: Najmanje osmorica van stroja, krtice "izbušile" teren i na kraju sića od Žemersona

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.11.20. | 23:03

Pamte u Arakažuu i bolje dane

Samo hrabri će noćas imati poverenja u Konfijansu. Klub iz industrijskog kvarta, koji je dobio ime po fabrici tekstila iz lokalnog Arakažua, suprotstaviće se u okviru 21. kola brazilske Serije B davljeniku Botafogu - ne onom slavnom iz Rio de Žaneira, već timu iz Sao Paula - bez osmorice prvotimaca.

I to, najmanje njih osam neće biti na raspolaganju šefu struke Danijelu Paulisti, a dodatan problem domaćinu mogao bi da predstavlja krajnje bizaran podatak. Štampa najmanje brazilske države Seržipe, pozicionirane tik uz Atlantski okean, već sedmicama izveštava o katastrofalnom stanju travnate podloge. Teren stadiona Batistao na meti je stalnih kritika i onih koji koriste sportsku arenu, a sve zbog krtica koje su u velikoj meri oštetile stanje podloge.

Izabrane vesti

Kako bilo, Konfijansa će pokušati da nastavi generalno dobar trend kada igra kod kuće. U tekućoj sezoni, Zmajevi su odigrali 22 susreta na svom bunjištu u svim takmičenjima i samo dva puta bili poraženi. Konfijansa u okršaj ulazi posle serije od tri duela bez pobede, a trijumf joj je preko potreban kako se ne bi našla nadomak zone ispadanja.

"Suočavamo se sa velikim problemom. Konkretno za predstojeći meč imamo ogromne poteškoće, jer u medicinskom odeljenju imamo oko 10 igrača. Mnogi od njih su su povređeni i sigurno nisu u kombinaciji za susret", jadao se kormilar Zmajeva Paulista.

Odbrambeni deo tima je najviše pogođen. Amaral, Džeferson, Mateus Mansini i Vinisijus Simon su neki od fudbalera koji su van stroja. Nedostajaće i iskusni napadač Andre Moric, koji je u prošlosti nosio dresove Kasimpaše, Kajzerija, Kristal Palasa i Boltona.

U prvom meču ove sezone Botafogo iz Sao Paula je pobedio Konfijansu sa 2:0. Panteri se već pet rundi nalaze u zoni ispadanja, međutim strateg Zmajeva sa oprezom gleda na lošu fazu protivnika.

"Danas su u pogledu klasifikacije uloge zamenjene, ali to ne znači da ćemo u meču imati mir i lakoću. Botafogo nije u dobrom trenutku, ali zaslužuje naše poštovanje i našu pažnju", rekao je Paulista.

Sastav Klaudineija Oliveire uspeo je da osvoji samo četiri boda od potencijalnih 21 na sedam prethodnih mečeva. Bez pojačanja na vidiku, trener pokušava da natera Pantere da se poboljšaju pred golom, pošto je Botafogo drugi najlošiji napad u takmičenju, sa samo 12 postignutih golova u 20 utakmica.

Nije ni gost pošteđen povreda. Njih šestorica, među kojima su standardni Žilson, Naldo, Viktor Bolt i Rafinja nisu u stroju, pa će i Oliveira morati da "krpi" tim.

Naposletku, ne i nezanimljivo, u upravi domaćih tuguju i zbog nedavnog prelaska nekadašnjeg reprezentativca Brazila Žemersona iz Monaka u Korintijans. Nije da su se nadali da će da potpiše za Konfijansu, već su posle odličnih partija štopera pre koju godinu snevali veliki deo kolača od njegovog transfera. Naime, Žemerson je ponikao u redovima kluba iz Arakažua i Konfijansi na ime fonda solidarnosti otuda sleduje 1,8 odsto od ukupne sume, a kako su Svemoćni iz Sao Paula ulovili krupnu ribu za samo 700.000 evra, Zmajevima će na račun da "legne" svega 12.600.

BRAZIL 2 - 21. KOLO

Sreda

01.30: (2,05) Konfijansa (3,00) Botafogo SP (3,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara