Žemerson (©Corinthians)
Žemerson (©Corinthians)

Kupili ga za 10.000.000, prodali za 700.000: Monako se rešio štopera i vratio ga u Brazil

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.11.20. | 18:01

Žemerson je novi fudbaler Korintijansa

Trebalo je da bude veliki projekat, igrač na kome će klub zaraditi, o koga će se ovajditi i reprezentacija Brazila, ali mandat Žemersona de Žezusa Nasimenta u Monaku završen je pre vremena i mimo očekivanja, pošto se 28-godišnji štoper vratio u otadžbinu.

Žermenson je potpisao ugovor sa Korintijansom, za koji će igrati do kraja sezone.

Izabrane vesti

Na taj način Monako je napravio veliki ekonomski gubitak, jer je januara 2016. doveo tada talentovanog fudbalera Atletiko Mineira za 10.000.000 evra, a sad ga je prodao za svega 700.000 evra. Na drastičan pad tržišne vrednosti uticala je najviše trenerska vrteška, kod Leonarda Žardima i Tjerija Anrija je bio standardan, kod Roberta Morena odigrao tek jednu, a pod palicom Nika Kovača nijednu utakmicu.

Klub sa stadiona „Luj Drugi“ tražio je način da se rastane sa defanzivcem posle njegova 153 meča i našao rešenje, prodavši ga Korintijansu.

Veliki je ovo klub, jedan od najvećih na svetu. Nisam se dvoumio kad me je pozvao“, rekao je Žemerson na promociji.

S obzirom da je potpisao samo do kraja sezone, u ugovoru je opcija po kojoj narednog leta, kad se završi brazilska Serija A, može da ostane u Korintijansu, samo što bi se, u tom slučaju, novi poslodavci morali obavezali da Monaku proslede 20 odsto od naredne prodaje Žemersona.

Što se Kneževa tiče, u ovom trenutku imaju na raspolaganju petoricu centralnih defanzivaca: Benou Badijašila, Aksela Disasija, Giljerma Maripana, mladog Krislana Macimu, priključenog letos iz omladinskog pogona, te doskoršnjeg prvotimca Partizana, Strahinju Pavlovića, koji još čeka debi u Francuskoj.




tagovi

ŽemersonKorintijansMonako

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara