©Reuters
©Reuters

Samo Edi zna kako: Dve rakete lansirale Njukasl na drugo mesto!

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.09.24. | 19:31

Vulverhempton vodio sve do 75. minuta, na kraju ostao praznih šaka...

Četiri kola, tri pobede, deset bodova, dovoljno za deobu drugog mesta! Kako - zna samo Edi Hau. Uprkos silnim problemima, kako na terenu, tako i van njega, Njukasl posle mesec dana nove sezone stoji rame uz rame sa Arsenalom, a u leđa gleda jedino šampionu Mančester Sitiju.

U tu poziciju dospeo je posle nove tesne pobede koju je ostvario na Molinou. Drugačije ne ume, ili bar za sada - ne može. Vulverhempton je u poslednjem meču četvrtog kola imao Njukasl u šaci, do 75. minuta vodio, a onda su gosti u razmaku od pet minuta praktično ni iz čega preokrenuli rezultat i na raketama što su lansirali Fabijan Šer i Harvi Barns završili u vrhu premijerligaške tabele - 2:1 (1:0).

Izabrane vesti

Njukasl u nedavno završenom prelaznom roku, koji je Hau opisao kao najteži u njegovoj trenerskoj karijeri, gotovo da se nije pojačao. A, nije da mu pojačanja nisu bila neophodna. Startni štoper Sven Botman već duže je povređen, njegov partner i inicijator današnjeg preokreta Fabijan Šer u prethodna dva kola suspendovan, falilo je i desno krilo... Nijedan poklon Hau nije dobio, primoran je bio da sa sastavom iz prošle sezone, ako ne i slabijim, uđe u novu, i s obzirom na situaciju izvukao maksimum.

Na otvaranju protiv Sautemptona sa igračem manje 'minimalac' na jedvite jade, u gostima Bornmutu osvojen bod nakon povratka 'iz minusa', ceo plen protiv Totenhema uprkos podređenoj poziciji u kojoj ju je londonski tim držao tokom čitavog meča, večeras nova tri boda na meču na kojem ekipa Edija Haua nije blistala.

I ne bi bilo nezasluženo da je ostala praznih šaka. Jer Vulverhempton je golom Marija Lemine iz prelepe timske akcije u 36. minutu poveo, preko Jorgena Strenda Larsena početkom drugog poluvremena mogao da duplira prednost (udarcem iz okreta uzdrmao stativu)...

Nisu ni fudbaleri Njukasla bili statisti, ali su za više od sat vremena stvorili samo jednu priliku vrednu žaljenja. Onu iz sredine prvog dela kada je Entoni Gordon zatresao stativu pošto je prethodno napravio dar-mar po levom krilu. Da je tada načeo rivala, pitanje je kako bi se utakmica dalje odvijala. Ovako, Njukasl se u nastavku ozbiljno mučio. Aleksander Isak ‘zaključan’, Džejkob Marfi neupotrebljiv, čitav tim generalno bez ideje. A, kad je video da se situacija ne menja, Šer je uradio ono što je umeo i ranije tokom karijere, posebno u prethodnih nekoliko sezona. Povukao je loptu i sa oko 25 metara, uz malu pomoć Krega Dosona (lopta od njegove glave promenila putanju) savladao Sema Džonstona, koji nije mogao mnogo.

Ni tada, a ni pet minuta kasnije kada je još jednu strelu odapeo rezervista Harvi Barns pošto su ga fudbaleri Vulverhemptona olako pustili da se namesti i spektakularnim golom donese preokret.

PREMIJER LIGA – 4. KOLO

Subota

Sautempton - Mančester Junajted 0:3 (0:2)

/De Liht 35, Rašford 41, Garnačo 90+6/

Kristal Palas - Lester 2:2 (0:1)

/Mateta 47, 90+2pen - Vardi 21, Mavididi 46/

Fulam - Vest Hem 1:1 (1:0)

/Himenez 24 - Ings 90+5/

Brajton - Ipsvič 0:0

Mančester Siti - Brentford 2:1 (2:1)

/Haland 19, 32 - Visa 1/

Liverpul - Notingem Forest 0:1 (0:0)

/Hadson Odoi 72/

Aston Vila - Everton 3:2 (1:2)

/Votkins 36, 58, Duran 76 - Meknil 16, Kalvert Luin 27/

Bornmut - Čelsi 0:1 (0:0)

/Enkunku 86/

Nedelja

Totenhem - Arsenal 0:1 (0:0)

/Gabrijel 64/

Vulverhempton - Njukasl 1:2 (1:0)

/Lemina 36 - Šer 75, 80/



tagovi

NjukaslVulverhemptonPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara