Endrik (©Reuters)
Endrik (©Reuters)

Sad se sve okrenulo na Endrikovu vodenicu - Kurtoa: Da je promašio, ubio bih ga; Ančeloti: Dečko ima m**a

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.09.24. | 09:34

"Sad svi treba da ćute i puste ga da radi", kaže belgijski golman

Pre samo nekoliko dana, tačnije po završetku reprezentativnih obaveza uticajni španski mediji obrušili su se na Endrika zbog lošeg početka sezone u Real Madridu i ne baš dobrih izdanja u dresu Brazila. Pisalo se tad o "pomračenju" karijere talentovanog napadača i svi smo poverovali da se nalazi u ćorsokaku, kad ono... Endrik je obeležio Realovu pobedu na otvaranju Lige šampiona protiv Štutgarta golom u dubokoj nadoknadi kojom je zapečatio sudbinu protivnika. I naravno - odmah dobio javne pohvale!

Slikovito je o Endrikovom golu sa skoro 25 metara govorio Tibo Kurtoa. Iako ne krije da ga je u trenutku zabrinula ideja mladog saigrača, ipak tvrdi da javnost sada nema pravo da mu više bilo šta spočita. Endrik je uhvatio Aleksandera Nibela u raskoraku, što je rezultiralo lepim golom.

Izabrane vesti

“Da je ono promašio, ubio bih ga“, smeje se Kurtoa i nastavlja:

“Sada svi mogu da ućute i puste ga da radi dalje. Vidite koliko ima samopouzdanja, a šut mu je bio izuzetno snažan. Pokazao je karakter time što je odlučio da ne proigra Vinisijusa ili Mbapea“.

Rodrigo je Endrikovu golčinu propratio sa klupe, ali nema dilemu da je njegov sunarodnik uradio sjajnu stvar.

“Ma, Endrik je lud (smeh). Uradio je nešto što ne verujem da bi neko drugi probao i jako sam srećan zbog njega. Postići gol u Ligi šampiona je nešto posebno“, poručio je Rodrigo.

Kurtoa je rekao da bi 'ubio' Endrika da je promašio onaj šut, jer je Real uhvatio fudbalere Štutgarta u kontri i da je Nibel odbranio možda je mogao da se otvori brz napad na drugoj strani. Zato Karlo Ančeloti konstatuje sledeće:

“Endrik ima m**a. Bili smo u kontri i imao je hrabrost da uradi onako nešto“, poručio je Ančeloti.

Ni Italijanu nije bilo svejedno kada je Endrik šutno, mada ne samo tada...

“Bio sam malo zabrinut zbog njega pre i tokom meča, sada više nisam. Endrik je pokazao hrabrost da poslednji posed na utakmici završi onako. Najbolje rešenje u onakvoj situaciji je bilo da proigra nekog, ali on je bio ubeđen da ga daje. Sjajno je završio akciju. Posegao je za najkomplikovanijim rešenjem, ali je sve ispalo odlično na kraju“.

Eto, kako se sve okrene na vodenicu Brazilca.


tagovi

EndrikTibo KurtoaKarlo AnćelotiReal MadridLiga šampiona

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara