Sa svemogućim Dušanom ni "skudeto" nije nemoguća misija: Imobile je pao, Milan na samo +7 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.02.22. | 19:58

Fenomenalni srpski golgeter je sa dva gola bio najzaslužniji za slavlje ekipe Masimilijana Alegrija na stadionu Karlo Kastelani u Empoliju - 3:2

Juventusovim navijačima je sada ostalo samo da žale što makar jedan od poslednja dva meča Serije A nije završen pobedom njihovog tima, jer bi zaostatak za Milanom bio drastično manji. Ali ni večerašnih "minus sedam" u odnosu na Rosonere više ne deluje tako nedostižno, pogotovo sa ovako raspoloženim Dušanom Vlahovićem. Fenomenalni srpski golgeter je sa dva gola bio najzaslužniji za slavlje ekipe Masimilijana Alegrija na stadionu Karlo Kastelani u Empoliju - 3:2 (2:1).

Prosto se ne zna koja je reakcija bila bolja kod Vlahovićevih golova. Srpski golgeter se prvo na fantastičan način snašao u nadoknadi prvog poluvremena i nakon dodavanja Huana Kvadrada zatresao mrežu Empolija. U tom trenutku je uspeo da sustigne Ćira Imobilea na listi strelaca italijanskog prvenstva, a onda ga je u 66. minutu i zvanično prestigao. I to na možda još bolji način.

Izabrane vesti

Bio je to još jedan ubitačan kontranapad gostiju, koji je krenuo od Huana Kvadrada, a ključni pas je dodao Alvaro Morata. Srpski golgeter je potom iskontrolisao loptu na izuzetan način, sačekao Gulijema Vikarija da krene, a onda desnom nogom bocnuo loptu preko njega.

Juventus je čak i situaciji u kojoj je imao dva gola prednosti bio u ozbiljnim problemina. Nakon prilično srećnog gola La Mantije u 76. minutu nastala je opšta panika u gostujućoj odbrani, pa su pristalice Stare dame u nekoliko navrata morali ozbiljno da se hvataju za glavu. Vlahović je večeras pokazao i da može odlično da sarađuje sa Mojzeom Kenom, koji se takođe upisao u strelce na stadionu Karlo Kastelani. Ken je pokretljiv, dosta toga može da donese u tranzicionoj igri i odvlačenju odbranbenih igrača protivnika, što otvara prostora srpskom napadaču da na delu demostrira izvrsnu realizaciju. Svi u Italiji vrlo dobro znaju koliko mu je malo prostora dovoljno da postane koban za protivničkog golmana.

Ken je odlično krunisao i kontru Stare dame u 32. minutu, kada je skočio u stilu rasnog golgetera i doveo Juventus u vođstvo. Odlično je prethodno sa levog boka centrirao Adrijan Rabio. Ipak, Juventusova odbrana je bila ta koja je konstantno vraćala protivnila u život. Tako je bilo i u gotovo nestvarnoj situaciji iz 39. minuta, kada je lopta prosto milela po petercu i bila van vidokruga svih defanzivaca Stare dame. To je na kraju kaznio Šimon Zurkovski i izjednačio rezultat.

Ipak, on je trajao samo na kratko, pošto je Vlahović u poslednjim trenucima prvog poluvremena doneo novo vođstvo svom timu, a onda u 66. minutu doneo nedostižna dva gola prednosti svojoj ekipi.

Alegri donekle ima i opravdanje za oscilacije svog tima, jer na ovom meču nije mogao da koristi čak osmoricu igrača zbog različite vrste povreda, a u 36. minutu se povredio i Denis Zakarija.

SERIJA A – 27. KOLO

Petak

Milan - Udineze 1:1 (1:0)

/Leao 29 - Udogi 66/

Đenova - Inter 0:0

Subota

Salernitana - Bolonja 1:1 (0:1)

/Zortea 72 - Arnautović 43/

Empoli - Juventus 2:3 (1:2)

/Zurkovski 40, La Mantija 76 - Ken 32, Vlahović 45+2, 66/

20.45: (2,85) Sasuolo (3,50) Fjorentina (2,55)

Nedelja

12.30: (1,65) Torino (3,70) Kaljari (5,70)

15.00: (1,58) Verona (4,20) Venecija (6,50)

18.00: (4,40) Specija (3,60) Roma (1,83)

20.45: (3,00) Lacio (3,30) Napoli (2,55)

Ponedeljak

20.45: (1,45) Atalanta (4,40) Sampdorija (7,25)



tagovi

Dušan Vlahović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara