Erik Ten Hag (©Reuters)
Erik Ten Hag (©Reuters)

Ten Hag sam traži đavola: Otkrio detalje sastanka na Ibici, pa navukao Retklifovo nezadovoljstvo

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.06.24. | 15:19

I to govorio na holandskoj televiziji

Sve ono što se dešava oko Erika Ten Haga u Mančester Junajtedu spada u sferu komičnog, gotovo neverovatnog.

Mesecima se spekulisalo da su mu dani na Teatru snova odbrojani, engleski mediji su naveliko najavili njegov odlazak posle finala FA kupa, a kada je dobio Mančester Siti i uzeo trofej sve se okrenulo naglavačke i počelo je da se priča o njegovom ostanku. Čak se pominjao i produžetak ugovora.

Izabrane vesti

Čelnici Junajteda su napravili prvi korak i tu ideju krenuli da sprovode u delo odlukom da dođu kod Ten Haga na Ibicu, gde se odmara posle duge sezone, kako bi govorili o nastavku saradnje. Tada su ga, navodno, obavestili da su pričali i sa drugim kandidatima poput Tomasa Tuhela, ali da je izbor ipak pao na njega.

Britanski San navodi da je Holanđanin čak bio pomalo ljut zbog toga što su mu ljudi iz Junajteda došli u kuću kako bi mu govorili o drugim trenerima, a onda je navukao bes ser Džima Retklifa i njegove svite. Naime, poznati biznismen je kao vlasnik 27,7 odsto Mančester Junajteda zadužen za rad sportskog sektora i transfer politiku, a ono što mu se nikako nije svidelo jeste to što je Ten Hag o detaljima sastanka govorio javno. I to na holandskoj televiziji.

Mančester Junajted želi da Ten Hag ostane, ali su Retklif i njegovi saradnici smatrali kako se podrazumeva da je sastanak privatan i da detalji ne treba da se iznose javno. Što je Ten Hag učinio.

Sada se ne zna šta će biti dalje. Očekuje se da Ten Hag dobije novi ugovor, ali i ozbiljnu packu zbog toga što je uradio.

Džim Retklif pokušava da digne Mančester Junajted i okupi tim kvalitetnih radnika oko sebe. Njegova desna ruka je ser Dejvid Brejlsford, dok je Džejson Vilkoks tehnički direktor. Čekaju se dolasci Den Ešvorta i Omara Berade na pozicije sportsko i generalnog direktora, ali prvo treba da napuste svoje matične klubove - Njukasl i Mančester Siti.

Kada se to dogodi, Junajted će krenuti u sastavljanje tima za narednu sezonu. Verovatno sa Ten Hagom na klupi.


tagovi

Erik ten HagMančester JunajtedLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara