Roma prešla na Nju Balans za 3.500.000 evra godišnje

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.12.20. | 14:08

Kraj saradnje sa Najkijem

Roma je pronašla novog tehničkog sponzora. Fudbaleri rimske Vučice će od narednog leta igrati u opremi američke kompanije Nju Balans.

Roma je pre nekoliko meseci raskinula ugovor sa Najkijem potpisan na 10 godina u leto 2013. godine. Tri sezone pre isteka, saradnja je okončana na zahtev rimskog kluba. Romin ugovor sa Najkijem je iznosio 4.000.000 evra godišnje plus određene procente od zarade na prodaju svih proizvoda sa klupskim obeležjima. Međutim, ugovor je sadržao i penale koji su se odnosili na rezultate Rome i učešća u Ligi šampiona. Kako Vučica nije uspela da izbori Ligu šampiona u prethodne dve sezone, zarada je bila manja od planirane zbog plaćenih penala i klub je dolaskom novih vlasnika, porodice Fridkin, odlučio da pronađe i novog tehničkog sponzora.

Izabrane vesti

Novi gazde su sklopile dogovor sa američkom kompanijom Nju Balans koja se polako probija na tržište evropskog fudbala. Dogovor je da saradnja za početka bude potpisana na godinu dana i da Romi pripadne garantovanih 3.500.000 evra, a da potom dve strane pregovaraju o dugoročnom ugovoru.

Pored Nju Balansa, za sponzorstvo Rome su bili zainteresovani i Adidas, Ander Armor i relativno nova engleska kompanija Kastor koja je osnovana pre samo pet godina ali polako ulazi na fudbalsko tržište. Kastor je već potpisao petogodišnji ugovor sa Glazgov Rendžersima vredan 20.000.000 evra, a u odmaklim je pregovorima i sa Njukaslom i Vulverhemptonom. Na kraju su Nju Balans i Kastor ostali u finalnoj trci ali su pobedili Amerikanci.

Nju Balans u Evropi od poznatijih klubova oblači Atletik Bilbao, Porto, Lil, Dinamo Kijev, Standard Lijež, Lehiju iz Gdanjska i engleskog niželigaša Lejton, a do ove godine su bili i tehnički sporazum sa Liverpulom.

Roma je pre Najkija igrala u opremi Kape, Dijadore, Asiksa, Adidasa...


tagovi

Nju Balans

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara