Vangelis Pavlidis (©Reuters)
Vangelis Pavlidis (©Reuters)

Jovanović sa Grcima čini čuda! Pavlidis maltretirao Engleze na Vembliju, dobro su i prošli (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.10.24. | 22:50

Napadač Benfike isterao pravdu na Ostrvu, a nije zaboravio ni preminulog Džordža Baldoka – poljubio je crni flor i digao njegov dres

Nisu imali sluha u Panatinaikosu za Ivana Jovanovića, iako je radio strašan posao, nisu mu dopustili da ga dovrši. Angažovali su Fatiha Terima i – olupali se. Stari vuk je pričekao, nije žurio, prihvatio je poziv Grčke i kao selektor počeo da čini čuda!

Transformisao je ekipu. Ne na gol manje, nego na gol više! Pesnica u bradu Finske, zatim i Republike Irske u Ligi nacija, i tu nije stao. Nokautirana je i Engleska – 2:1 (0:0). Grci su ostvarili pobedu o kojoj su do skora mogli samo da maštaju i ne samo da su dobili, nego su na Vembliju maltretirali finalistu Evropskog prvenstva.

Izabrane vesti

Neverica na licima Engleza i jedno pitanje: odakle se ovaj čovek stvori?! Vangelis Pavlidis radio je poslednjoj liniji – igrali u sastavu Trent Aleksander Arnold, Džon Stouns, Levi Kolvil, Riko Luis – šta je i kad je hteo. Jeste, nije to najbolje što Gordi Albion pozadi ima, međutim, ni Grčka nije reprezentacija iz njenog ranga, niti je napadač Benfike do večeras u dresu sa državnim grbom imao partije u kojima je uništavao direktne čuvare.

Tu i tamo je znao da zasija, ali njegova statistika u reprezentaciji je više nego prosečna. Do večeras je na 40 utakmica za Grčku dao tek šest golova. Na Vembliju – dva komada! To je makar ono što mu je priznato.

U prvom poluvremenu je jednom dignuta ofsajd zastavica kada su Grci zatresli mrežu preko Konstantinosa Mavropanosa. U nastavku još dva puta. Jednom je gledan VAR, drugi put ne, skidani su pogoci Vangelisu Pavlidisu, mogao je i ranije da dođe glave Englezima na Vembliju. Učinio je to 94. minutu!

Pogodio je za prvu pobedu nad Gordim Albionom, bacio gostujući sektor u trans. Ovo će pamtiti, ovo će prepričavati… A, ostaće upamćen i njegov gest nakon prvog gola. Zaobišao je čuvare kao čunjeve, izmešao ih, otvorio stopalo i otrčao da proslavi sa navijačima. Usput je skinuo crni flor i poljubio ga, nije zaboravio preminulog Džordža Baldoka. Na koncu je podigao njegov dres. Čitava ekipa.

Gest vredan poštovanja, dubokog naklona.

Nakon tog detalja s početka drugog poluvremena imali su Grci sijaset šansi, poništena su im dva gola. Dobro su i prošli Englezi kako su mogli – u prvih 45 minuta, posle greške Džordana Pikforda, sa gol linije loptu očistio Levi Kolvil – i kada se činilo da su se izvukli, da ih je preciznim udarcem pred ulazak u nadoknadu po ko zna koji put spasao Džud Belingem, najsnalažljiviji u opštem metežu bio je Vangelis Pavlidis.

Imao je i vicešampion Evrope prilike, kolosalnu je promašio Oli Votkins. Uveo ga je u nastavku Li Karsli. Odluka da počne bez klasične devetke nije se ispostavila kao dobra. Izveo je brdo ofanzivaca: Kola Palmera, Džuda Belingema, Fila Fodena, Entonija Gordona i Bukaja Saku. Teško da svi zajedno mogu valjano da funkcionišu. Ne ide to tek tako, što se i videlo.

Da sve bude gore po Engleze, a i po Arsenal, povredio se Bukajo Saka na startu drugog dela. Ni po čemu lepom neće ovu noć imati da pamte.

LIGA NACIJA, B DIVIZIJA – 3. KOLO

Četvrtak

Austrija - Kazahstan 4:0 (1:0)

/Baumgartner 10, Linhart 53, Zabicer 56, Sejdl 79/

Norveška - Slovenija 3:0 (1:0)

/Haland 7, 65, Serlot 52/

Finska - Republika Irska 1:2 (1:0)

/Pohjanpalo 17 - Skejls 57, Brejdi 88/

Engleska - Grčka 1:2 (0:0)

/Belingem 87 - Pavlidis 49, 90+4/

Petak

20.45: (1,70) Češka (3,80) Albanija (5,10)

20.45: (1,32) Turska (5,10) Crna Gora (10,0)

20.45: (2,25) Ukrajina (3,35) Gruzija (3,25)

20.45: (2,85) Island (3,10) Vels (2,65)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Vangelis PavlidisIvan JovanovićFudbalska reprezentacija Grčkereprezentacija EngleskeLiga nacijaDžud Belingem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara