Radost Lacijala (©Reuters)
Radost Lacijala (©Reuters)

Rimski bogovi pogurali Lacio u drugi krug, Briž u 92. pogodio prečku umesto pobede

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.12.20. | 20:50

Dortmund slavio u Rusiji – 2:1

Što bi izreka rekla, umalo od gotovog veresija. Lacio je igrao, vodio, počeo da se šali na terenu, da ne koristi šanse, da ih jeftino troši, a onda je vrag odneo šalu. Klub Briž je naterao Italijane da drhte u poslednjih 15 minuta utakmice, a u 92. minutu je umesto pobede pogodio - prečku! Navijači rimskog kluba su se uhvatili za srce...

Klub Briž je morao da pobedi, imao je 2:2 u poslednjih petnaestak minuta, priliku da napadne, da pojuri po treći pogodak. I ukazala mu se u 92. minutu, kada je De Ketelar sa osam-devet metara iskosa raspalio svom snagom po lopti, a ona je uzdrmala prečku. Svi rimski bogovi pomazili su svoje ljubimce i za ručicu ih odveli u drugi krug – 2:2.

Izabrane vesti

Najzanimljivije od svega je što su Belgijanci celo drugo poluvreme imali igrača manje na terenu, ušli su u drugu polovinu meča sa golom zaostatka, a onda su tek počeli da igraju, da prave probleme Laciju.

Lacio da je izgubio, bila bi to čista karmička kazna, jer je previše neozbiljno igrao kada je vodio 2:1 i imao čoveka više u polju. Stvarao je šanse i promašivao, a Inzagi je izveo iz igre Imobilea, verujući da je posao gotov. A, onda drama...

Nije Lacio tako poluzainteresovano igrao od početka. Štaviše, iako je Nebeskoplavima bio dovoljan i bod za drugo mesto, Simone Inzagi nije poslao na teren tim da bi jurio „iks“. Napali su Rimljani rivala od prve sekunde, pretili sa svih strana i gol je visio u vazduhu.

Imao je domaćin dve dobre akcije pre nego što je u 12. minutu došao do gola. Dugo je trajao taj napad, tražili su Italijani rupu u odbrani Briža, a onda brzinom mungosa su skovali matnu zamku. Bio je dovoljan samo jedan „lažnjak“, jedna prevara, propuštena lopta iza leđa, da se otvori brisani prostor za Luisa Alberta, koji je sve lepo uradio, osim što je njegov udarac odbranio golman gostiju, ali se lopta odbila do Koree, koji je sproveo u mrežu.

Pravo niotkud stiglo je izjednačenje, samo tri minuta kasnije. Ovog puta je Reina, golman Lacija, jako loše reagovao na udarac sa distance, samo je kratko odbio loptu, na koju je natrčao Former i poslao je u gol (1:1).

I umesto da to izjednačenje da krila Belgijancima, natera ih da krenu napred, po pobedu, desilo se obrnuto. Imobile je iznudio penal, koji je pretvorio u gol za novo vođstvo Lacija, a onda je Briž ostao i sa igračem manje na terenu zbog drugog žutog kartona koji je dobio Sobol.

Držao je domaćin loptu, stvorio nekoliko šansi u drugom delu, a utakmica je imala miran tok sve dok Vanaken u 76. minutu nije izjednačio udarcem glavom s peterca. Odjednom je meč dobio veliko ubrzanje. Pritiskali su Belgijanci, ali im nije uspevalo da stvore veliku priliku. Sve do tog 92. minuta, kada im je postalo jasno da ove noći Lacio ima iza sebe sve bogove sa rimskih brežuljaka...

Drugi meč u grupi, između Zenita i Borusije Dortmund, nije imao veliki takmičarski značaj. Rusima ni pobeda ništa ne bi donela, svakako su ispali iz Evrope, dok je Nemcima pobeda obezbeđivala prvo mesto u grupi.

Dortmund je bez velikog broja igrača doputovao u Sankt Peterburg, na klupi je imao samo osmoricu fudbalera. Trener Favr je poslao na teren ono najbolje što je imao na raspolaganju, a taj tim mu je doneo pobedu uz preokret – 2:1.

Poveo je Zenit pogotkom Druisija, međutim, uporni Nemci su dodali gas u drugom poluvremenu i preko Piščeka i Vitsela uzeli još tri boda, kojim su overili prvo mesto u grupi.

LIGA ŠAMPIONA - 6. KOLO

Grupa F

Lacio – Klub Briž 2:2 (2:1)

/Korea 12, Imobile 27p – Former 15, Vanaken 76/

Zenit – Borusija Dortmund 1:2 (1:0)

/Druisi 16 – Pišček 68, Vitsel 79/



tagovi

Sergej Milinković SavićLiga šampionaLacioKlub BrižZenitBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara