Neispričane priče: Drente je ovlastio 23 osobe da mu troše pare sa kartice, a Babel je otkrio Realu najstrože čuvanu tajnu Liverpula

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.04.20. | 12:55

Holanđanin iz Reala nije znao da u automobil treba da se sipa gorivo

U toku pandemije korona virusa, sportska planeta je stala, a to je problem i za sportske medije. Nema događaja, nema vesti, nema najava, nema analaiza... Pa čak i oni najveći su morali da pribegnu novitetima. Tako je španski gigant Marka počela feljton „Neispričane priče španskog fudbala“, a u jednoj od njiih se bavi Rojstonom Drenteom, kontroverznim Holanđaninom koji je pet godina bio član Reala.

KAKO JE ROJSTON DRENTE PRAVIO HAOS U REAL MADRIDU

Izabrane vesti

Rojston Drente je Real Madridu dao malo na terenu, ali mu je zato zadavao velike glavobolje van terena. Sakupio je veliki broj smešnih anegdota i indicenata od kojih su u klubu ludeli. Od njegove tri sezone u Realu bi mogla knjiga da se napiše...

Holanđanin je u Madrid stigao leta 2007. godine posle osvojenog EP za mlade reprezentacije. Imao je samo 20 godina i u klubu su brzo uvideli kakav rizik su preuzeli. Po dolasku u Madrid, makar jednom nedeljno je zvao nekoga u klubu da se žali kako je ostao na putu sa ugašenim automobilom jer mu je nestalo goriva. Posle trećeg spasavanja, ljudi u klubu su morali da mu objasne da mora da sipa gorivo u rezervoar da bi automobil mogao da ide.

Problem za mnoge velike klubove - pa tako i Real - je privatno okruženje njihovih mladih igrača. Ovde je Drente prešao sve granice i izazvao veliku brigu u klubu kada su saznali da čak 23 različite osobe koriste njegovu kreditnu karticu. Iako je imao jak ugovor i dobru platu, iz meseca u mesec je upadao u probleme sa likvidnošću i tonuo u dugovanja.

Jedan od Drenteovih najvećih incidenata je kada su ga novinari Marke uhvatili u provodu sa prijateljem Rajanom Babelom. Bila je 2009. godine i Real Madrid se spremao za prvi meč osmine finala Lige šampiona protiv Liverpula sa Benitezom, Toresom, Alonsom, Džerardom, Maskeranom... I Babelom! A Drente i Babel su bili veliki prijatelji i sastali su se u Madridu uoči meča. Našli su se u muzičkom studiju jer su snimali zajednički album. Tamo ih je opazio novinar Marke i snimio ih sa nekoliko boca alkoholnih pića koja su pili.

Oni su pozirali u dresovima svojih klubova, šalili se i narednog dana izazvali zemljotres nezadovoljstva u Realovoj upravi. Nije poznato kako su u Liverpulu reagovali na te fotografije, ali ako im to nije bilo dovoljno, ovo sledeće ih je sigurno razbesnelo.

Naime, Babel je bez pardona otkrio najstrože čuvanu tajnu u Liverpulu tih dana.

Stiven Džerard je vukao povredu i nije bilo jasno da li će igrati u Madridu. Nije se znalo da li će doputovati, da li će biti na klupi ili će igrati. Rafa Benitez nije želeo da pruži ni najmanju naznaku Džerardovog stanja, a Realu je to bila veoma bitna informacija zbog pripreme taktike jer Liverpul sa i bez tadašnjeg kapitena nije bio isti tim.

Međutim, Babel je lagano novinarima Marke otkrio
„Džerard putuje u Madrid, ali neće biti starter“.

Na kraju, Džerard je zaista bio na klupi i ušao je u poslednjih nekoliko minuta utakmice.

Drente je meč ispratio sa tribina, a Babel je pola sata pre kraja zamenio Toresa.

Drente je u Realu proveo pet godina, ali dve sezone je bio na pozajmicama u Erkulesu i Evertonu. Na 65 mečeva za Kraljevski klub je dao četiri gola i jedva su dočekali da ga se reše. Kasnije je igrao za Alaniju, Reding, Šefild Venzdej, Kajzeri, Banijas, Spartu iz Roterdama, a danas je član amaterskog kluba Kozaken bojs koji se takmiči u trećoj ligi Holandije.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara