REZZIME DANA (petak): Fulam i Marselj za miran san

Vreme čitanja: 4min | pet. 17.01.20. | 23:23

Pogledajte ko vam je 17. januara doneo novac, a ko vas je prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana, i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih tipova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi prošli u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste vi tipovali.

ZAOKRUŽENO

SPORTING - BENFIKA (tip 2, kvota 2,00) - rezultat

Teško da je u skorije vreme jedan lisabonski derbi bio toliko praćen. Ne čak ni zato što je to bila jedina baš velika utakmica u petak veče, već zato što fudbalska planeta već danima bruji o mega-ponudi Mančester junajteda za Sportingovog kapitena Bruna Fernandeša. I zaista je Bruno sve do 80. minuta izgledao kao najbolji igrač na terenu, pa je tako i njegov Sporting na momente igrao dopadljiv fudbal, ali je na kraju u 17. kolu Primeire slavila Benfika. Umesto Fernandeša, a tome su se nadali milioni Junajtedovih navijača širom sveta, u junaka je izrastao Rafa Silva, strelac oba gola u pobedi Orlova od 2:0 i to u svom prvom ligaškom meču još od septembra kada je zadobio težu povredu mišića!

Opširnije OVDE

FULAM - MIDLSBRO (tip 1, kvota 2,00) - rezultat 1:0
Povređen je Aleksandar Mitrović, ali je Fulam i bez njegove pomoći uspeo da dođe do veoma važna tri boda koja ga drže živog u trci za sam vrh tabele Premijer lige. Meč je počeo na najbolji mogući način po Fulam jer je Antoni Nokar uspeo da dovede svoj tim u prednost već u 7. minutu utakmice. Obično je Fulamu problem da otvori bravu protivnika, a kada su ovakve situacije u pitanju onda ekipa Skota Parkera zna kako da igra. I priveo je meč kraju.

Opširnije OVDE.

GRANVIL - MARSELJ (tip 2, kvota 1,18) - rezultat 0:3
Protivnik možda nije bio najinspirativniji, ali takvi i treba da služe za podizanje samopouzdanje u uigravanje pred najvažnije izazove. Ili u slučaju Nemanje Radonjića za nastavak golgeterske serije iz finiša 2019. kada je konačno primorao kritičare u Marselju da priznaju kako ipak nije bio Olimpikov promašaj. U Kup meču protiv četvrtoligaša Granvija Radonjićev prvenac u novoj 2020. i 3:0 za tim sa Velodroma, ali ne baš rutinskih kako bi moglo da se pomisli.

Opširnije OVDE.

NAC BREDA - AZ ALKMAR II (tip 1, kvota 1,33) - rezultat 3:1
Nije baš izgledalo previše pozitivno na poluvremenu kada je rezultat glasio 0:0, ali je u nastavku Breda preuzela stvari u svoje ruke i uspela da dobije. Veršuren je bio najzaslužniji za to jer je dao dva gola, dok je Dogan potvrdio pobedu svoje ekipe. AZ je uspeo do počasnog gola u 86. minutu utakmice, ali to nije promenilo mnogo toga.

AJNDHOVEN - HELMOND (tip 1, kvota 1,80) - rezultat 2:0
Igrali ste danas veliki broj utakmica iz holandske druge lige. Ajndhoven je bio jedan od boljih tipova jer vam je doneo siguran prolazak. Domaćin je poveo već u 22. minutu utakmice preko Sisilije, a taj rezultat je stajao na semaforu sve do 66. minuta kada je Burar bio precizan. I na taj način je Ajndhoven postavio konačan rezultat.

VOLENDAM - PSV II (tip 1, kvota 1,18) - rezultat 4:2
Odlično je počeo meč za Volendam, a tako se i završio. Antonuči je pogodio u 14. minutu utakmice, a zanimljivo je da je Ledezma izjednačio u 43. Čak je isti igrač odveo PSV do prednosti u 50. minutu, ali je potom Volendam postigao čak još tri gola i na kraju slavio sa 4:2. Ubedljiva pobeda Volendama.

KAMPALA SITI - TORO JUNAJTED (tip 1, kvota 1,17) - rezultat 1:0
Obično kažu da se po jutru dan poznaje, a onda je i u sudaru Kampale i Toro Junajteda bilo tako. Domaćin je došao u prednost već u 16. minutu utakmice, a strelac je bio Opio. Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, pa je Kampala na taj način opravdala ulogu favorita. I tako je održala korak za vodećim Vipersom.

PRECRTANO

PORTO - BRAGA (tip 1, kvota 1,60) - rezultat 1:2
Desilo se i to. Ne samo što je Porto u prvenstvu Portugalije primio prvi gol na domaćem terenu u ovoj sezoni, no je i izgubio prvu utakmicu još otkako ga je 2. marta Benfika savladala sa 2:1. I večeras identičan rezultat, samo dželat od koga porazi inače ne bole toliko, ali će sada peći. Braga je odigrala odličan meč i sa dva gola u mreži Zmajeva odnela sav plen.

Opširnije OVDE.

CVOLE - UTREHT (tip 2, kvota 2,05) - rezultat 3:3
Kako je samo ovde prštalo! A vi ste sve do 89. minuta utakmice imali dobijen tip, kada je sve srušio Nakajama izjednačujućim pogotkom. Prvo su gosti poveli, pa je Cvole preokrenuo i poveo sa 1:0, na to je došlo do novog okreta kada je Utreht poveo sa 3:2, da bi Zvole u samom finišu izjednačio i doneo bod svom timu.

OS - KAMBUR (tip 2, kvota 1,50) - rezultat 3:2
Mnogo pogodaka, mnogo dešavanja, i na kraju - kec. Kambur nije uspeo da dobije ovaj meč. A poveo je već u 7. minutu utakmice posle autogola. Posle toga Os je dao dva gola preko Romensa i Van den Herika i tako je već u 24. minutu utakmice preokrenuo. Šansu Osu da dobije ovu utakmicu pružio je Muhren golom u 38. minutu utakmice, ali je Van den Herik postigao još jedan gol na isteku sat vremena i Kambur je na kraju slavio.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara