Ceo svet gledao zbog Bruna Fernandeša, a video Rafu Silvu i zašto je Benfika nedodirljiva (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.01.20. | 00:18

Čak i kada ne igra sjajno

Teško da je u skorije vreme jedan lisabonski derbi bio toliko praćen. Ne čak ni zato što je to bila jedina baš velika utakmica u petak veče, već zato što fudbalska planeta već danima bruji o mega-ponudi Mančester junajteda za Sportingovog kapitena Bruna Fernandeša. I zaista je Bruno sve do 80. minuta izgledao kao najbolji igrač na terenu, pa je tako i njegov Sporting na momente igrao dopadljiv fudbal, ali je na kraju u 17. kolu Primeire slavila Benfika. Umesto Fernandeša, a tome su se nadali milioni Junajtedovih navijača širom sveta, u junaka je izrastao Rafa Silva, strelac oba gola u pobedi Orlova od 2:0 i to u svom prvom ligaškom meču još od septembra kada je zadobio težu povredu mišića!

Samo šest minuta nakon što je 26-godišnji ofanzivni vezni ušao na teren, mala konfuzija u Sportingovoj odbrani, imali su gosti i sreće, svaka bi ničija lopta u tih nekoliko sekundi pala na nogu njihovih igrača, na kraju ju je Karlos Vinisijus odložio do Silve, a ovaj je spretno prosledio iza leđa Luisa Maksimijana i Benfiki doneo veliki trijumf i sedam bodova prednosti nad Portom, najbližim rivalom u šampionskoj trci. A onda duboko u sudijskoj nadoknadi - jer ona je zbog bakljade Sportingovih navijača na početku poluvremena trajala celih 10 mintua - još jedna Rafina "manguparija" i šmekerski pogodak za konačnih 2:0, tek da domaći ne misle da su nezasluženo poraženi.

Izabrane vesti

Istina, iako nismo gledali posebno atraktivan fudbal, koliko taktičku tuču na svakom delu terena, Sporting je uglavnom bio egal rival, na periode čak i za nijansu bolji tim na terenu. Imao je nekoliko solidnih napada, imao je i zicer u 13. minutu kada je baš Bruno Fernandeš teledirigovanom loptom “pojeo“ jedno pola terena i spojio sa golom Rafaela Kamača, ali je ovaj iz ugla tukao u stativu. Pokušavali su kasnije i drugi, Idrisa Dumbija je bio blizu, Fernandeš je imao nekoliko očima privlačnih poteza, ali kad se podvuče crta Benfika je bila konkretnija i nije čudo što je u poslednjih šest sezona osvojila pet titula.

A izgleda da će i sedmu, jer sedam bodova u Primeiri ogromna je razlika. Uostalom, ako izuzmemo 0:2 protiv Porta na Lužu još u avgustu, Benfika je dobila sve preostale prvenstvene mečeve! Apsolutna dominacija Orlova. Čak i kad ne igraju najbolje.

PORTUGAL 1 - 17. KOLO:

Petak

Porto – Braga 1:2 (0:1)
/Tikinjo 58 – Franseržo 5, Paulinjo 75/

Sporting - Benfika 0:2 (0:0)
/Rafa Silva 80, 99/

Subota

 

Aveš  -  Portimonense 3:0 (0:0)
/Žunior 54, Banjaki 74, Mohamadi 79/

Gimaraeš  -  Santa Klara 1:0 (0:0)
/Silva 90+1/

Tondela -  Moreirense 1:1 (0:0)
/Vilson 55 - Nene 79/

21.30:  (2,30) Belenenseš  (3,00)  Setubal (3,50) 

Nedelja

16.00:  (2,50) Fereira  (2,95)  Žil Visente (3,20) 
18.30:  (1,65) Famalikao  (3,80)  Maritimo (5,50) 
21.00:  (1,75) Rio Ave  (3,50)  Boavista (5,10) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

 

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara