Nastavlja se rasipanje Cedevita Olimpije, Artis i Bratož ostali bez angažmana

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.04.20. | 16:44

Zmajevi se polako opraštaju od nastavka sezone na Jadranu

Kako koji dan prolazi i kako pandemija virusa korona ne jenjava, deluje da su sve manji izgledi da se sezona u ABA ligi uopšte nastavi. O tome svedoče i brojni potezi klubova, koji se polako, ali sigurno rastaju od svojih igrača. Za sada je Cedevita Olimpija povukla najveće rezove, pošto je nakon raspuštanja trojice košarkaša tokom jučerašnjeg dana, danas donela odluku da raskine ugovor sa još trojicom.

Podsetimo, Zmajevi su sinoć dali "voljno" Maiku Cirbesu, Filipu Krušlinu i Andriji Stipanoviću, dok iz Ljubljane danas stiže vest da dres Cedevita Olimpije više neće nositi ni Domen Bratož i Dominik Artis, koji su se sastavu priključili tokom januara.

Izabrane vesti

Artis je tokom ove kalendarske godine odigrao četiri utakmice za Cedevita Olimpiju u ABA ligi, a u proseku je beležio 6,8 poena uz 2,3 asistencije i 1,3 skoka. Prosečno je na terenu provodio oko 13 minuta, a najbolju partiju pružio je protiv Budućnosti u poslednjem kolu koje je odigrano na Jadranu, pre oko mesec dana u Ljubljani.

Što se Domena Bratoža tiče, on nije imao mnogo prilike da se nađe na terenu. Tako je zaigrao samo na susretu protiv FMP-a, gde za 15 sekundi nije imao nikakav statistički učinak.

Preostaje da vidimo da li ove akcije Cedevita Olimpije ukazuju na to da ovog proleća više nećemo gledati košarku na Jadranu ili nas ipak očekuje rešavanje pitanja pobednika pod obručem.

Foto: ABA liga (KK Cedevita Olimpija / Aleš Fežver, KK Mega Bemaks / Ivica Veselinov)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara