Detalj sa prošlog susreta Palmeirasa i Botafoga (©Reuters)
Detalj sa prošlog susreta Palmeirasa i Botafoga (©Reuters)

Repriza ludnice ili šahovska partija Žezusa i Fereire: Obračun Botafoga i Palmeirasa za prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.07.24. | 23:03

Meč u Rio de Žaneiru je na programu u noći između srede i četvrtka od 02.30 časova po srednjoevropskom vremenu

Čeka nas u noći između srede i četvrtka veliki spektakl u Rio de Žaneiru. Od 02.30 časova po srednjoevropskom vremenu u 17. kolu brazilske Serije A sastaju se dva tima koja su trenutno na deobi prve pozicije, Botafogo i Palmeiras.

Oboje imaju po 33 poena, s tim da je domaća ekipa pobedila na poslednje tri utakmice, dok Palmeiras ima dve pobede i jedan remi. Gol-razlika im je identična, +13, a Botafogo je dao i primio po dva gola više.

Izabrane vesti

Poslednji put kada su se oni sastali gledali smo jednu od najboljih utakmica koje je brazilski fudbal ponudio u poslednjih nekoliko godina. Bilo je to 2. novembra prošle godine, bio je to praktično meč za titulu. Da je Botafogo ostao neporažen verovatno bi rutinski sačuvao prvo mesto, Palmeiras je morao da trijumfuje da bi se uopšte uključio u borbu za tron.

Botafogo je posle 36 minuta vodio sa 3:0, a kasnije je i uprkos pogotku Enrika kontrolisao dešavanja na terenu sve do samog finiša. Ostao je sa igračem manje u 75. minutu, Soareš je promašio penal u 83. za 4:1, a onda šok – Palmeiras postiže do kraja utakmice tri gola, pobeđuje sa 4:3 i baca tim iz Rio de Žaneira u takav kanal da je posle počeo da gubi mečeve u seriji i na kraju je pao na peto mesto. Zeleni su dobili vetar u leđa i na kraju uzeli titulu.


02.30: (2,70) Botafogo (3,05) Palmeiras (2,80)


Promenilo se u međuvremenu mnogo toga u Botafogu. Između ostalog, sada je trener portugalski stručnjak Artur Žorž. Njega će malo boleti glava, pošto noćas ne može da računa na popriličan broj igrača. Zbog suspenzija na Marlona, Patrika de Paulu, Žuniora Santosa, zbog povreda na Rafaela, Eduarda, Žefinja i Mateuša Nascimenta, a zbog Olimpijskih igara na Tijaga Almadu. Zato, Igor Žesus i Alan, prva dva pojačanja u letnjem prelaznom roku mogu da debituju.

Strateg Palmeirasa Abel Fereira je dao slobodno Ričardu Riosu, pošto je umoran posle učešća na Kopa Americi, dok su Bruno Rodrigez i Lazaro povređeni. Ostatak tima mu je na raspolaganju.

BRAZIL 1 – 17. KOLO

Sreda

23.55: (2,15) Atletiko Gojanijense (3,30) Vasko da Gama (3,50)

Četvrtak

01.00: (1,62) Sao Paulo (3,70) Gremio (6,00)

02.30: (2,70) Botafogo (3,05) Palmeiras (2,80)

02.30: (1,67) Fortaleza (3,60) Vitorija (5,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1BotafogoPalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara