Zvezdini omladinci podižu standarde: Upucaj Šerifa, sačekaj Real

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.02.20. | 09:34

Učenici Slavoljuba Đorđevića danas (17 časova) u Tiraspolju igraju meč baraža Lige šampiona za mlade

Omladinci Crvene zvezde napravili su već veliki uspeh, pošto su u grupi s Bajernom, Totenhemom i Olimpijakosom stigli do plej-ofa Lige šampiona za mlade. Međutim, učenici Slavoljuba Đorđevića danas (17 časova) protiv Šerifa imaju šanse da pomere standarde i eventualnim trijumfom ostanu na evropskoj sceni i nadaju se sudarima sa Real Madridom, Juventusom, Interom ili Liverpulom...

Crvena zvezda je ove sezone pobeđivala Olimpijakos i Totenhem, dva puta odolela Bajernu, ali trener Slavoljub Đorđević ne očekuje lak posao protiv prvaka Moldavije.
„Šerif ima fizički snažnu ekipu, protivnik igra agresivno, ponekad u formaciji 3-5-2. Tim iz Moldavije je odličan u u skoku, šampioni su godinama. Izuzetni su takmičari, i biće nam jako teško“, poručuje trener Slavoljub Đorđević.

Izabrane vesti

Crvena zvezda će biti značajno oslabljena u Tiraspolju. Standardni štoperski par Lukić-Milikić ne može da igra zbog suspenzije, jedan od junaka grupne faze Miloš Pantović prekomandovan je u Grafičar.
„Nema kukanja i predaje. Nedostaju nam bitni igrači, ali deca su napredovala. Napravili smo ogroman uspeh, i šta god da se desi u Moldaviji u rezultatskom smislu trebalo bi da čestitamo dečacima na svemu urađenom. Moramo i danas da budemo tim. Verujem da ćemo se svi radovati“.

Propozicije takmičenja u Ligi šampiona za mlade su takve da se igra samo jedna utakmica.
„Moldavce krasi agresija, imaju odličan napad, kao i levog beka. Malo se baziraju na igru, teže direktnom fudbalu, dugim loptama iz zadnje linije kreću napred. Izuzetno su agresivni“, dodao je Đorđević.

Napad Crvene zvezde predvodiće Borislav Burmaz. Mnogo se očekuje i od momka iz Kotora Andrije Radulovića.
„Hoćemo pobedu. Ne smemo da potcenimo Šerif. To što su stigli do proleća u Evropi dovoljno govori koliko su snažan protivnik“, poručuje kapiten Borislav Burmaz.

Ukoliko trijumfuje u današnjem meču Crvena zvezda će ime rivala u osmini finala Lige šampiona saznati 14. februara.

ŠERIF – CRVENA ZVEZDA (17 časova)

Tiraspolj

Stadion: Šerif Arena

Sudija: Adam Farkaš (Mađarska)

ŠERIF (4-3-2-1): Čiban – Danilov, Plesko, Čonohov, Ignjatov – Česnočov, Makaliči, Čovenko – Pikus, Gaiu – Ojehovčili. Trener: Šota Makharadze.

CRVENA ZVEZDA (4-4-1-1): Katić – Mitrović, Savić, Pisar, Blagojević – Piplica, Novaković, Matić, Babić – Radulović  Burmaz.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara