David Alaba (©Reuters)
David Alaba (©Reuters)

Realova ofanziva na Alabu – pet ključnih tačaka

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.12.20. | 20:32

Transfer će po svemu sudeći biti završen tek na leto, što znači da Blankosi neće platiti ni cent na ime obeštećenja, ali će to morati da nadoknade jakim ugovorom za reprezentativca Austrije i provizijom za njegovog agenta

Možda Pari Sen Žermen ima najveću želju da ga dovede, možda je Čelsi u nekom momentu bio zainteresovan, ali se u međuvremenu povukao, ali ma ko da traži Davida Alabu sve pada u vodu kada stigne poziv iz Madrida koji se ne odbija.

Nepisano je pravilo da interesovanje Florentina Pereza znači možda i više od pola odrađenog posla. A prvi čovek Blankosa baš je zagrizao za reprezentativca Austrije, s kojim namerava da sedne za pregovarački sto već 1. januara i razgovaraju o transferu na leto bez obeštećenja.

Izabrane vesti

Ali, da bi se taj megalomanski posao završio, Real Madrid mora da ostane u okviru pet ključnih tačaka koje će izvesno dirigovati tok pregovora. Pre svega, sve će dosta zavisiti od toga kako će se dalje kretati pandemija virusa korona. Najveća pošast modernog doba raznela je svetsku ekonomiju, što je imalo ogroman uticaj na poslovanje klubova. Real je kroz niz mera smanjio budžet za čak 300.000.000 evra, a igrači su odavno pristali na smanjenje plate i odrekli se bonusa koji im je sledovao za osvojenu Primeru i Superkup.

Real Madrid se izuzetno odgovorno ponaša od momenta kada je pandemija nastala, pošto su trenutno zabranjeni transferi u svim klubovima sportskog društva. Zbog toga, primera radi, košarkaška sekcija nije dovela zamenu za Fakunda Kampaca koji se nedavno preselio u Denver Nagetse. Upravo zbog toga se ni ne razmišlja o Alabinom dovođenju pre leta, jer bi to automatski značilo i izdvajanje novca za obeštećenje, a to nikako ne sme da se desi jer se gleda svaki evrocent gde odlazi. Pogotovo jer je Real malo pre uvođenja stanja pandemije uložio veliki novac za grandiozno sređivanja stadiona Santjago Bernabeu.

Još jedan važan faktor Alabinog transfera je budućnost kapitena Serhija Ramosa. Odnosno, da li će vrsni štoper pristati da produži ugovor s Kraljevskim klubom ili ne. Iako se prvobitno pisalo da se ova dva posla neće direktno kositi, Marka tvrdi da ipak hoće. Podsetimo, pregovori dve strane zapali su u ćorsokak jer Real ima strogu politiku poslovanja sa igračima starijim od 30 godina, odnosno ne daje im dugoročne ugovore. Ramos ima 35 godina i traži određene garancije da će biti tu i posle naredne sezone, ali i platu koja nije mala – 12.500.000 evra godišnje neto. To je novac koji i sada dobija. Ramos će takođe moći da razgovara sa zainteresovanim klubovima od 1. januara, PSŽ jeste zainteresovan, ali moraju se da poklope određene kockice...

S Ramosom moraju da se iskristališu i uloge Nača Fernandeza i Edera Militaa. Prvi ima određenih garancija da će igrati redovno dokle god je Zinedin Zidan tu, dok se drugi još nije probio u startnu postavu godinu i po dana pošto je stigao iz Porta.

Naravno, tu je i sama želja Davida Alabe da pređe u Real Madrid. Ugledna Marka tvrdi da tu ne bi trebalo da bude problema, pogotovo jer je Alaba iz tog razloga i promenio agenta i počeo da sarađuje s Pinijem Zahavijem koji je poznat kao dobar poslovni partner Florentinu Perezu. Osim toga što bi Real morao da plati debelu proviziju Zahaviju, Alabu takođe mora da sačeka ugovor na bar četiri godine uz platu od 10.000.000 evra neto po sezoni iliti 20.000.000 evra bruto.

Na kraju ostaje konkurencija. PSŽ i Čelsi imaju možda i više para da ispune svaku Zahavijevu i Alabinu želju, ali malo ko može da odbije poziv Reala koji se smatra vrhuncem klupskog fudbala za svakog igrača. Naravno, ako bi PSŽ ili neko drugi dodali gas, možda bi mogli da okrenu situaciju u svoju korist. Ali, pre svih pita se Real.

Bajernu je Alaba vrata očigledno zatvorio, a teško da će se nešto promeniti u međuvremenu u tom smeru da bavarski gigant ispuni svojoj dugogodišnjoj zvezdi želju i da mu 10.000.000 evra neto platu. Podsetimo, u Bajernu su ovakav Alabin zahtev shvatili kao ucenu, a ubrzo su pregovori pukli skroz…



tagovi

Zimski prelazni rok 2021Bajern MinhenReal MadridDavid Alaba

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara