PSŽ najviše želi, Čelsi nudi najviše para, ali Real 1. januara kreće na Alabu

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.12.20. | 16:02

Kraljevski klub neće propustiti priliku

Pre 10 dana je istekao poslednji rok koji je David Alaba dao Bajernu da mu ponudi novi ugovor sa uslovima koje on zahteva.

A to znači platu od preko 10.000.000 evra neto godišnje koja bi Bavarace koštala preko 20.000.000 evra na bruto nivou i učinila Austrijanca najplaćenijim igračem u klubu. Plus milionski bonus samo za potpis koji zahtevaju Alabin otac i agent Pini Zahavi. Bajern nije pristao na ultimatum i spreman je da Alabu pusti za džabe kada mu 30. juna istekne ugovor. Po pravilima, Austrijanac će već 1. januara moći da pregovara sa zainteresovanim klubovima bez dozvole Bajerna i to je datum koji čeka Real Madrid.

Izabrane vesti

Madriđani sa Bavarcima imaju nezvanični „pakt o nenapadanju“ i ne žele da ruše odnose dva kluba pregovorima sa igračem mimo legalnih tokova. Za razliku od Pari Sen Žermena i Čelsija koji su već stupili u kontakte sa Zahavijem i zovu Alabu. PSŽ je prema saznanju madridske Marke najviše zagrizao i pritiska Zahavija sa kojim je u odličnim odnosima, dok Čelsi nudi najviše novca.

Ali Real veruje da on igraču može da ponudi glamur i veličinu kluba koju pomenuta dva kluba nemaju. Madriđani nisu ni u strahu od Barselone koja je ranije bila zainteresovana za Alabu ali zbog teške finansijske situacije ne može da mu pruži uslove koje traži. Real sa druge strane nema problem da igraču ponudi oko 10.000.000 evra neto godišnje.

Postavlja se pitanje i na kojoj poziciji Madriđani vide austrijskog reprezentativca. Na levom beku već imaju veterana Marsela koji ima još dve godine ugovora i prošlogodišnje pojačanje Mendija u kojeg Zidan ima veliko poverenje i on je planiran na duže staze. Međutim, Alabina polivalentnost da igra na više pozicija ga čini odgovarajućim pojačanjem i u tom smislu. U perspektivi može da odmeni Marsela i da bude startni levi bek pre Mendija, ali je veća verovatnoća da bi češće igrao na štoperskoj poziciji uz Ramosa ili Varana s obzirom da rezervni štoperi Militao i Načo nemaju veliko poverenje francuskog stručnjaka. Uz veliki broj utakmica u svim takmičenjima, povrede, kartone, neophodan odmor, svi bi imali dovoljnu minutažu...

Od 1. januara će klupko krenuti da se odmotava oko sudbine Davida Alabe.


tagovi

David AlabaZimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Bajern
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara