Luka Modrić (Foto: ©Reuters)
Luka Modrić (Foto: ©Reuters)

Real nudi Modriću produžetak ugovora, ali uz novo smanjenje plate

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.04.22. | 12:25

Agent hrvatskog fudbalera insistira na tome da primanja njegovog klijenta ostanu nepromenjena

Serhiju Ramosu se nije dopala politika Florentina Pereza, kao dugogodišnji kapiten tražio je dugoročniji ugovor kako bi ostao na Santijago Bernabeu, pa je na kraju morao da spakuje kofere i napusti Madrid. Luka Modrić sa tim nema problem i spreman je da se dokazuje iz godine u godinu, sve kako bi produžio decenijski boravak u Realu.

Iako će u septembru napuniti 37. rođendan, hrvatski fudbaler je i dalje na najvišem nivou, što je potvrdio ovog proleća partijama u nokaut fazi Lige šampiona. Pride će njegovo iskustvo i fudbalsko umeće dobro doći u podučavanju novajlija, s obzirom na to da u Realu koliko do leta planiraju da podmlade vezni red. Otud, uprava Reala započela je pregovore sa osvajačem Zlatne lopte za 2018. godinu oko produžetka ugovora.

Izabrane vesti

Prošle godine negde u ovo vreme, kada je Modriću isticao ugovor, hrvatski reprezentativac je pristao na uslov Madriđana o smanjenju plate od 10 odsto – sa 12.500.000 evra na 11.250.000 – kako bi pomogao klubu tokom finansijske krize izazvane korona virusom.

Njegov agent u znak zahvalnosti sada traži od uprave Reala da Modrićeva primanja vrati na prvobitnih 12.500.000 evra ili ih makar ostavi nepromenjenim. Međutim, kako tvrdi italijanski transfer guru Đanluka di Marcio, iz kluba planiraju dodatno smanjenje plate.

Španska Marka je ranije uveravala da će Modrić i naredne sezone ostati na Santijago Bernabeu, ali promena uslova mogla bi da utiče na odluku hrvatskog veziste. Ukoliko pak ostane, bio bi za korak bliži tome da igračku karijeru završi u Realu, što nije učinio niko još od Zinedina Zidana i 2006. godine. Modrić je sa Madriđanima osvojio četiri Lige šampiona, dve Primere, tri Svetska prvenstva za klubove, jedan Kup kralaj i po tri Superkupa Evrope i Španije. Videćemo koliko će ih biti ove sezone. Titula u Primeri je nadohvat ruke, a smeši se Kraljevskom klubu i polufinale Lige šampiona.



tagovi

Luka ModrićReal Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara