Raste temperatura u Atini: PAO ovako veliki transfer nije napravio 15 godina

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.07.24. | 17:43

Još od Đibrila Sisea i poslednje titule...

Deceniju i po Panatinaikos čeka na šampionsku titulu u Grčkoj i taman toliko dugo nije realizovao tako veliki transfer kao danas. Dolazila su možda neka veća imena, s ozbiljnijim karijerima, međutim ovoliki novac nije izdvojen za neko pojačanje još od Đibrila Sisea i 2009. godine.

Klub iz Atine zvanično se ovog popodneva pohvalio kako je za 7.250.000 evra pazario 24-godišnjeg Brazilca iz Galatasaraja Tetea. Francuski napadač svojevremeno je plaćen tek oko 750.000 evra više, tako on ipak ostaje rekorder po ovom pitanju.

Izabrane vesti

Tete je nekada važio za jednog od najtalentovanijih brazilskih krila, kada ga je Šahtjor ugrabio ispred svih evropskih velikana i doveo iz Gremija u Evropu još kao 18-godišnjaka. Platili su ga tada Ukrajinci čak 15.000.000 evra.

Uslediće međutim Kovid, pa ruska invazija, tako da Tete nije imao puno prilike da se pokaže. Počeo je da se seljaka, igrao za Lion i Lester kao pozajmljeni igrač, potom završio u Galatasaraju za svega 2.500.000 evra, da bi ga PAO uzeo za ozbiljnu svotu novca iako ovaj na 33 ligaške utakmice tokom prošle sezone nije postigao nijedan pogodak?!

Podsećanja radi, radi se o brzonogom desnom krilu dobrog driblinga, asistentu, koji traga za pravom sredinom gde bi mogao da rehabilizuje karijeru. Zeleni iz Atine su mu pružili ruku, sada je red na njega.

Panatinaikosu je ovo šesti ulazni transfer od starta prelaznog roka. Pre Tetea stigli su štoper Sveri Ingi Ingason iz Midtjilanda za 3.000.000, zatim golman Dragovski iz Specije za 1.500.000, Tin Jedvaj je otkupljen od Lokomotive iz Moskve za svega 500.000, dok za našeg Nemanju Maksimovića i Džordža Baldoka iz Šefild Junajteda nije plaćeno obeštećenje.

Sa igračima koji su već u sastavu, poput Tonija Viljene, Adama Gnezde Čerina, Filipa Mladenovića, Filipa Đuričića, pa iskusnog Portugalca Zeke, Bakasetasa, Lasla Klajnhelslera, a onda i tradicionalno vrelog domaćeg terena, od Panatinaikosa treba očekivati dosta toga u predstojećoj sezoni.

Takođe, grčki mediji najavljuju da bi sledeće veliko pojačanje mogao da bude nekada veliki urugvajski talenat Fakundo Pelistri (22) iz Mančester junajteda.

Samo još da Dijego Alonso sve to fino polsoži...


tagovi

Tete

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara