Jusef En Nesiri (©FenerbahčeSK)
Jusef En Nesiri (©FenerbahčeSK)

Fener otkrio detalje najvećeg posla u istoriji turskog fudbala

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.07.24. | 16:10

Jusef En Nesiri oborio rekord Žardela star 24 godine...

Dolazili su u turski fudbal, posebno poslednjih godina, atraktivniji igrači, zvučnija imena i fudbaleri sa bogatijim karijerama, međutim nijedan od njih nije bio plaćen koliko Žardel leta 2000. godine. Galatasaraj je tada za brazilskog centarfora platio Portu 17.050.000 evra, što je u Super ligi bila nedostižna cifra. Sve dok ovog četvrtka u Istanbul nije stigao Jusef En Nesiri i oborio rekord star skoro pune dve i po decenije!

Vrlo transparentno, kao što to uglavnom čine turski klubovi kada sklope velike poslove, Fenerbahče je izneo detalje najvećeg transfera u istoriji tamošnjeg fudbala. Kako se navodi u saopštenju, marokanski napadač koštao je devetnaestostrukog prvaka države 19.500.000 evra, a tu će sumu istanbulski velikan uplatiti Sevilji u osam rata tokom naredne četiri godine. Španski Relevo dodaje da bi suma mogla dodatno da naraste, jer je prema njegovim informacijama andaluški tim zadržao i deset odsto od naredne prodaje.

Izabrane vesti

Nimalo loše nije prošao ni sam igrač. On će prema navodima pouzdanog turskog novinara Jagiza Sabunčuoglua po sezoni zarađivati 4.000.000 evra neto, pride bi dobio i bonuse u zavisnostu od klupskog i individualnog učinka. I tako sve do leta juna 2029. godine do kada je sklopljena saradnja.

Ostaje da se vidi kakav će status kod Žozea Murinja imati Edin Džeko posle dolaska znatno mlađeg En Nesirija, jer iako gazi 39. godinu života, Bosanski dijamant je pre samo tri dana het-trikom protiv Lugana u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona pokazao da još ima baruta u njegovim nogama. Uostalom, prošlu sezonu završio je kao drugi strelac lige sa 21 pogotkom, odmah iza Maura Ikardija.

En Nesiriju je prošla sezona takođe bila efikasna. Zapravo, druga najefikasnija u karijeri, završio ju je sa 20 golova u svim takmičenjima i tako privukao pažnju brojnih klubova. Najkonkretnija je uz Fener bila Roma, ali nije mogla da isparira finansijskim uslovima koje je ponudio turski klub, koji je tako završio peto pojačanje ovog leta. Prethodno su u Murinjov tim stigli Oguz Ajdin, Levent Merdžan, Čenk Tosun i Alan Sen Maksiman.



tagovi

Transferi uživoJusef En-NesiriFenerbahčeLetnji prelazni rok 2024transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara