©Reuters
©Reuters

Raspomamio najmoćnije, a ne mari za njihove nasrtaje i ne želi da ga iko plati 75.000.000

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.07.24. | 02:28

Portugalski mediji pišu da je ljubav Dijoga Koste prema Portu takva da se on sam potajno nada da nijedan klub neće aktivirati njegovu otkupnu klauzulu

Držali su se Slovenci herojski protiv velikog favorita, maksimalnom disciplinom u odbrani držali nulu i čekali šansu da pobede Portugal posle jedanaesteraca. Mnogo su Jan Oblak, Benjamin Šeško i saigrači sekirali pristalice Navigatora, a onda se pojavio Diogo Kosta i postao superheroj nacije odbranivši tri uzastopna penala u penal-seriji osmine finala Evropskog prvenstva.

Usijale su se beležnice emisara najmoćnijih evropskih klubova, broj telefona novog predsednika Porta Andrea Viljaš Boaša postao je jedna od traženijih informacija na Iberijskom poluostrvu, ali prema informacijama iz Portugala, transfer sjajnog golmana ovog leta i nije tako izvestan.

Izabrane vesti

Držati Dioga Kostu podalje od pohlepe finansijski moćnih evropskih klubova više je od misije za Andrea Viljaš Boaša. Za predsednika Porta 25-godišnji golman je stub koji podržava ambicije tima da ponovo osvoji titulu prvaka države, posle dve sezone u kojima su Benfika i Sporting imali prevlast u glavnom domaćem takmičenju.

Baš iz tog razloga, više od bilo kog drugog igrača, vrednost oslobađajuće klauzule od 75.000.000 evra je konačna cena za reprezentativnog heroja (nema prostora za cenkanje), a interesantno je što A Bola izveštava da se i sam Diogo Kosta, a i Viljaš Boaš potajno nadaju da nijedan klub neće aktivirati pomenutu klauzulu ovog leta. Naime, Diogo ima jaku privrženost prema Portu i prethodne godine se nadao da ga klub neće prodati u Čelsi, za šta su u jednom trenutku postojale izgledne šanse. Sada je priča slična, samo što je Kosta više dovođen u vezu s Mančester Sitijem, a i više nema Pinta Da Košte na mestu prvog čoveka kluba, koji bi verovatno prodao i članove uže familije za iole "prihvatljivu" cenu.

U slučaju da ostanu bez Edersona kom je ponuđen unosan ugovor na Bliskom istoku, Građani bi prvo razmislili o potencijalnom ulasku u pregovore sa Portom oko Dioga Koste, ali ne bi se čak ni oni tako lako mašili za džep i iskeširali 75.000.000 evra za novog čuvara mreže. Ako bi neko zaista aktivirao pomenutu klauzulu, Kosta bi postao drugi najskuplji golman u istoriji fudbal, odmah iza Kepe Arizabalage (Čelsi ga platio Bilbau oko 84.000.000 evra).


tagovi

Diogo Kostaamerički sportoviTransferiLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara