Ramos stigao Bufona, sledeći cilj svetski rekord

Vreme čitanja: 1min | čet. 12.11.20. | 04:48

Ahmed Hasan nije nedostižan...

Kapiten Real Madrida Serhio Ramos dobio je šansu da zaigra u poslednjih pet minuta prijateljskog susreta Španija - Holandija, a selektor Luis Enrike ne krije da ga je u igru uveo kako bi 34-godišnji Španac napravio još jedan korak ka svom velikom cilju - svetskom rekordu po broju nastupa za nacionalni tim.

Ramos je sinoć po 176. put obukao dres sa državnim grbom i tako se izjednačio sa evropskim rekorderom Đanluiđijem Bufonom. Imajući u vidu da je iskusni defanzivac i dalje važna karika u španskoj reprezentaciji, nema sumnje da će Bufon pasti koliko u narednih nekoliko dana, a onda od 2021. sledi napad na preostalu petoricu koji će ostati ispred: Meksikanca Klaudija Suareza (177), Badera Al Mutavu iz Kuvajta i Mohameda al Daju iz Saudijske Arabije (po 178), Ahmeda Mubaraka iz Omana (179) i Ahmeda Hasana iz Egipta (184).

Izabrane vesti

A do tada valja konstatovati da je Serhio Ramos sa 128 pobeda najuspešniji igrač nekog nacionalnog tima, odnosno da spada u najefikasnije defanzivce u istoriji fudbala. U klupskoj karijeri postigao je 103 gola (Real i Sevilja), a u reprezentativnoj 23. U karijeri je dosad odigrao 881 utakmicu...


tagovi

Serhio Ramos

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara