Predrag Rajković (©Star Sport)
Predrag Rajković (©Star Sport)

Rajković: Dugo sam u reprezentaciji i ne pamtim da se skoro neko ovako borio

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.09.24. | 23:25

“Borili su se jedan za drugog. Treba da nastavimo da igramo ovako, kao sada, da budemo tim. Verujem da možemo da napravimo dobar rezultat“

Iznenadila je Srbija aktuelnog prvaka Evrope i izvukla jako važan bod. Utakmica se jeste završila bez golova, ali su Orlovi bili barabar sa Špancima dobar deo utakmice, što uliva nadu u dobar rezultat u nedelju na gostovanju Danskoj (18.00).

Naši fudbaleri su napravili vrlo dobar rezultat, a među najzaslužnijima za to je golman Predrag Rajković pošto je spustio roletnu na svoj gol i onemogućio jako potentan sastav Španije da stigne do eventualne pobede pred oko 30.000 gledalaca na najvećem srpskom stadionu.

Izabrane vesti

“Trudim se da pomognem ekipi gde god igrali, gde god branio, uvek dajem svoj maksimum da odbranim sve. Sada mi je to pošlo od ruke“, rekao je Rajković pa nastavio:

“Bilo je jako teško, evropski prvaci. Prvo bih hteo da pohvalim mlade momke, debitante, ostavili su srce na teren, borili se, ostavili poslednji atom snage. Što je najbitnije, borili su se jedan za drugog. Treba da nastavimo da igramo ovako, kao sada, da budemo tim. Verujem da možemo da napravimo dobar rezultat“.

Govorio je golman Al Itihada o onom šutu Jamina Jamala i da je znao šta mu se sprema.

“Znao sam da će šutirati u dalji ugao. Znao sam, već je jednom dao takav gol“.

Zahvalio se Rajković supruzi na tome što mu je podarila treće dete, posvetio je ovaj bod celoj svojoj porodici, a zatim se fokusirao na to kako Srbija izgleda.

“Bilo je dobro, dobro smo igrali, borili se. Dugo sam ovde, preko deset godina u A reprezentaciji. Nisam skoro video da se neko ovako, istinski borio do poslednjeg atoma snage. Čestitam celom timu“.

Posle 0:0 sa aktuelnim prvakom Evrope, pitanje koje se nameće - koliko ostaje žal zbog slabog izdanja Srbije na Euru?

“Totalno druga postava, drugi igrači. Veliki je žal, hteli smo da izvučemo što bolji rezultat, nije nam se dalo. Mladi momci su pokazali mnogo, samo treba da nastavimo ovako da radimo. Nadam se dobrim rezultatima u Ligi nacija, pa onda dalje“.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeFudbalska reprezentacija ŠpanijePredrag RajkovićLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara