Radonjić na posebnom režimu, Prucev nije nagrađen

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.09.24. | 09:39

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević dotakao se i arbitraže Srđana Jovanovića

Bio je to jedan od onih Zvezdinih mečeva u Mozzart Bet Superligi. Ne baš inspirativan za gledanje, ali sa vrlo jasnim nacrtima da je srpski šampion dovoljno kvalitetniji da bez mnogo znoja i mučenja dođe do još jedne pobede.

Neće se u centru pažnje naći golovi Vanje Drkušića i Luke Ilića, već perofromasi Nemanje Radonjića i Rusa Jegora Pruceva. Konačno je protiv Železničara potencijalni reprezentativac Srbije zaličio na onog igrača iz prvog mandata, kada je sa motorom u zadnjici ostavljao čuvara u blatu. Baš na takav način Crvena zvezda je došla do pobede, pošto je asistenciju Nemanje Radonjića u gol pretvorio njegov sugrađanin Luka Ilić.

Izabrane vesti

Više je Radonjić pokazao za 20 minuta, nego Felisio Milson za 70 i možda se nametnuo kao potencijalno rešenje za gostovanje Interu. Makar kao džoker.

„Radonjić ima poseban režim kada je u pitanju dobar trening. On je više u naporu. Odlučili smo da mu damo šansu, dobili smo dozvolu da možemo da ga koristimo. Nemamo mi druge igrače. Mora da istrpi“, poručio je Vladan Milojević.

Deficit igrača na poziciji beka, iskusni stručnjak je iskoristio da šansu ukaže ruskom internacionalcu Jegoru Prucevu, čije kvalitete i posvećenost nesebično ceni. Bilo je manjkavosti u njegovoj igri, ali je Prucev iskreirao najlepši detalj na meču kada je poslao po burek Mitrović i zmalo promašio. Zabeležio je Rus drugi start u sezoni, i to posle lepe predstave u večitom derbiju.

„Nisam ja nikog nagradio, ja ne nagrađujem. Odavno sam ja hteo da mu dam šansu. Dete je zaslužuje, ali spletom okolnosti nije dobio minute. Nije bilo prostora. Sada se otvorilo. Jako sam zadovoljan njegovim performansom i igrom. On će napredovati i biće sve bolji i bolji. Znate da imamo problem sa bekovima. Sva sreća, pa se Milan Rodić vratio. Kuburimo tu. Prucev može mnogo da nam pomogne“.

Raspoloženje na Marakani pokvarila je povreda Omrija Glazera, kojoj je prethodio kiks izraelskog reprezentativca. Zvezda protiv Železničara nije blistala, ali je Vladan Milojević uspeo da odmori veliku većinu sigurnih startera.

„Mi smo u ponedeljak odigrali utakmicu, Železničar je na programu bio u petak. Imali smo samo trojicu startera u odnosu na prethodni meč. Radonjić je dobio prve ozbiljne minute, Vanja Drkušić skoro da nije imao utakmice, vratio nam se Milan Rodić. Videli smo u Pruceva na jednoj novoj poziciji. Zadovoljan sam kako smo odigrali, kako smo kontrolisali utakmicu, Sale Katai je posle dužeg vremena biop starter. Nije lako doći do tog takmičarskog ritma, moraš da igraš da bi bio na nivou. Drugačije je nego na treningu, drugačiji je intenzitet. Ono smo želeli i hteli smo odradili, bez veze smo primili gol. Mogli smo mnogo ranije da rešimo tu loptu, pre nego što dođe do Omrija“.

Videlo se, primara radi, da je Rade Krunić na izdisaju.

„Generalno, imali smo još igrača koji su u zamoru. Jednostavno, nismo mogli da promenimo sve i da imamo igru. Železničar se pokazao kao dobra ekipa, bili su vrlo organizovani. Kao i svaka ekipa,  došli su na Marakanu nešto povučenije, da nas ugrožavaju iz kontri“.

Susret između Zvezde i Železničara obeležila je i diskutabilna odluka Srđana Jovanovića. Najbolji srpski sudija odlučio se da ne dosudi najstrožu kaznu za crveno-bele, posle guranja Duareta od strane Milikića. Bio je besan stručni štab crveno-belih u tom momentu, ali je Vladan Milojević pokušao da spusti loptu. Makar javno.

„Ne, ne. To je sve u sklopu igre. Imam poverenje u sudije i organizaciju.Sve je bilo fer i korektno, o tome ne treba pričati“.  



tagovi

Vladan MilojevićJegor PrucevNemanja Radonjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara