Uroš Stojanović, kapiten Radnika (© Star sport)
Uroš Stojanović, kapiten Radnika (© Star sport)

Radnik pred Kragujevčane: Nema trenera, ima imperativa! U konkurenciji Brazilac Leandro

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.07.22. | 11:57

Prvi napadač Uroš Milovanović neizvestan zbog povrede, a u sledećem kolu gostuje se Crvenoj zvezdi

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Nula na bodovnom saldu, „fenjer“ u rukama, gostovanje na Marakani u sledećem kolu, a klupa i dalje – prazna! Nikad veći imperativ pobede pred fudbalerima Radnika, kao uoči večerašnjeg susreta sa Radničkim iz Kragujevca u trećem kolu Mozzart bet Superlige, ali i nikad specifičnija situacija, posle razlaza sa trenerom Aleksandrom Lintom - raritet i na globalnom nivou - posle samo dva prvenstvena kola!

Izabrane vesti

Dosta je kandidata za Lintinog naslednika proteklih dana prošlo kroz čaršijske priče, prema našim saznanjima najozbiljniji razgovori vođeni su sa Slavoljubom Đorđevićem i Radoslavom Batakom. Prvi je već, sa dosta uspeha, predvodio Radnik pre dve sezone, drugi bi, posle prošlosezonskog podviga sa niškim Radničkim, radije u inostranstvo kao stepenicu više u karijeri. Bilo kako, ekipu će, kao privremeno rešenje, večeras najverovatnije predvoditi Nikola Stojanović, nekadašnji fudbaler Radnika, kasnije član stručnih štabova u nekim superligašima, koji je sa njom i radio u prethodnoj nedelji.

Situacija je teška, ali na muci se poznaju junaci. Vezali smo dva poraza, eto čak i probili led kad su u pitanju promene trenera u domaćem šampionatu i sada moramo da se vadimo. Bila je ovo nedelja mobilizacije, dogovor je da svako krene od sebe, da se preispitamo, proniknemo u to što nije valjalo protiv Mladosti i Spartaka i da se, kako znamo i umemo, vratimo na pobednički kolosek protiv Kragujevčana u, istina je, čudnim okolnostima, sa privermenim stručnim štabom“-istakao je za Mozzart Sport Uroš Stojanović, kapiten Radnika.

Na drugoj strani, Radnički je imao sasvim zadovoljavajući start sezone, uzeo bod u Lazarevcu, pa pobedio Mladost iz Lučana na svom terenu i znatno rasterećeniji izlazi na utakmicu...

To je izuzetno iskusna, „namazana“ ekipa, koja nije pretrpela mnogo promena u odnosu na period kada se, pod trenerom Nenadom Lalatovićem, borila i izborila za opstanak u ligi. Izdvojio bih Mirića, Ubiparipa i Tomića, kao osovinu tima, igrače koji donose prevagu, ali, generalno, tvrd protivnik, a baš takvu i utakmicu očekujem. Neka se niko ne nada „umiranju“ u lepoti, biće to rovovska borba, na rezultat“, kaže pouzdani levi bek Surduličana, zanimljivo jedini strelac za Radnik u dosadašnjih 180 minuta Mozzart Bet Superlige.

Ova dva tima su prošle sezone tri puta odmerila snage, Radnik je minimalno (1:0) slavio na „Čika Dači“, a oba duela u Surdulici su okončana remijem (0:0 i 1:1). Interesantno je da tu počinje i završava se istorija njihovih međusobnih okršaja, prethodnih godina mimoilazili su se u prva dva ranga takmičenja.

I ti rezultati, ali i moje sećanje na mečeve, dokazuju kakav će biti večerašnji duel. Uvek tvrdo, na mali broj golova, uz borbu za svaki pedalj terena. Tako smo se i spremali protekle nedelje, takvi su i zahtevi postavljeni pred nas. Nismo u situaciji da razvijamo igru, već da borbenošću i agresivnošću dođemo do bodova koji znače mir u kući“, potvrđuje Stojanović.

Kadrovska situacija je „šarena“. Strelac u toj, jedinoj pobedi Radnika nad Radničkim pre tačno godinu dana, Uroš Milovanović oseća posledice povrede zadobijene u Subotici i neizvestan je za večerašnju utakmicu. Odbrana će biti jača za Ranka Jokića, koji je odradio crveni karton, a u konkurenciji je i najnovije pojačanje Brazilac Leandro.

Trenirao je sa ekipom cele nedelje. Nesporno je kvalitetan igrač, mada je van takmičarskog ritma, zbog povrede nije igrao ni za TSC u završnici prethodne sezone. Da li će i koliko igrati odlučiće stručni štab, ali biće ovo utakmica u kojoj je vrlo bitno sačuvati mrežu, tako da je dobro da je konkurencija za štoperske pozicije jača za još dva imena“, zaključio je Uroš Stojanović.

Utakmica Radnik – Radnički igra se od 21 sat, sudiće je Momčilo Marković iz Beograda.

MOZZART BET SUPERLIGA – 3. KOLO

Petak

Javor - Novi Pazar 2:1 (2:1)

/Gojković 11, Luković 15 – Joksimović 27/

Subota

21.00 (1.30) Partizan (5.50) TSC (10.0)

21.00 (2.25) Radnik (3.15) Radnički Kragujevac (3.45)

Nedelja

18.55 (1.60) Čukarički (3.70) Napredak (6.25)

21.00 (1.57) Vojvodina (3.90) Spartak (6.25)

21.00 (1.90) Voždovac (3.45) Mladost GAT (4.20)


21.00 (16.0) Mladost Lučani (7.50) Crvena zvezda (1.17)


Odloženo

Kolubara – Radnički Niš




tagovi

RadnikRadnik SurdulicaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara