Leni Joro u skoku (AFP)
Leni Joro u skoku (AFP)

Štoper za budućnost sve bliži Realu: Oko 40.000.000 će biti dovoljno

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.07.24. | 00:43

Leni Joro će se vrlo brzo preseliti iz Lila u Madrid

Niko poslednjih godina ne kupuje bolje, promućurnije, sa jasnijom vizijom budućnosti od Real Madrida. Počev od Vinisijusa i Rodriga još krajem prošle decenije, preko Eduarda Kamavinge i Oreljena Čuamenija, do Džuda Belingema, Arde Gulera, Endrika i zaključno sa ovim prelaznim rokom Kilijana Embapea! No dolazak kapitena Francuske na Santjago Bernabeu neće biti jedini ovoga leta. Kultnom madridskom stadionu približava se još jedan Francuz, štoper za budućnost, Leni Joro.

Hoze Feliks Dijas, pouzdani novinara španske Marke specijalizovan za dešavanja u Kraljevskom klubu tvrdi da pregovori sa Lilom idu u željenom smeru i da se radi na definisanju obeštećenja. Prema njegovim rečima, Realu će biti dovoljno 40.000.000 evra uz još malo novca namenjenog za potencijalne bonuse.

Izabrane vesti

Nije to mala suma za 18-godišnjaka koji je ušao u poslednju godinu ugovora, mada Joro slovi za jednog od najtalentovanijih štopra Evrope. Već sada mu je tržišna vrednost narasla na 50.000.000 evra, a u nogama ima 46 utakmica u Ligi 1 iako će još skoro godinu i po dana imati status tinejdžera.

Ipak, u Lilu su svesni da im je ovo poslednja prilika da na vunderkindu iz San Morisa lepo zarade. Joro im je već stavio do znanja da neće produžiti ugovor koji ističe narednog leta, isto kao što je ostalim interesentima, Mančester Junajtedu, Čelsiju i Pari Sen Žermenu nedavno poslao poruku "Izvinite, ali ja želim da igram za Real Madrid".

Na Bernabeuu će dakako imati sjajne mentore. Počev od Antonija Ridigera, preko Davida Alabe, do Edera Militaa, pa i Čuamenija kojeg je Karlo Ančeloti često koristio na poziciji štopera. Naćo je ovog leta već napustio Madrid, Rafa Marin je pred potpisom za Napoli, a Real čeka novog Varana. Skauti Kraljevskog kluba su odavno ovom momku projektovali visine koje je dosegao nekadašnji reprezentativac Francuske.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Leni JoroLilReal Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara