(©fkzeljeznicar.ba/Damir Hajdarbašić/)
(©fkzeljeznicar.ba/Damir Hajdarbašić/)

Puna Grbavica opet Željin adut za ostanak u vrhu

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.09.24. | 09:39

Tim iz Sarajeva samo jednom pobedio na svom terenu na četiri meča pred dolazak Posušja (15.00) u devetom kolu Premijer lige Bosne i Herceogovine

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle jučerašnjih gostujućih pobeda Sloge i Zrinjskog, danas se nastavlja 9. kolo fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine. Na rasporedu su tri utakmice, a fokus će biti u Sarajevu i Banjaluci, gde bi Željezničar i Borac trebalo da opravdati uloge favorita.

Izabrane vesti

Posle uvodnog poraza na Grbavici na samom startu, Željezničar je imao seriju dobrih rezultata što ih je vinulo u vrh tabele. Trenutno su na visokom trećem mestu sa 14 bodova. Međutim, ono što Plave krasi ove sezone, za razliku od prošlih jeste igra u gostima, pošto do sada nemaju poraz. Savladali su Slobodu i Gošk, dok su u prošlom kolu remizirali sa Sarajevom, što im daje dobru atmosferu pred današnji duel.

Ono što malo predstavlja problem Želji jesu domaće utakmice, jer je upisao poraze od Širokog Brijega i Zrinjskog i remizirao sa Slogom. Nisu navikli na to navijači Plavih pa će danas od svojih izabranika tražiti pobedu. Evidentno je da je Željo napredovao u odnosu na prošlu sezonu, ali je potrebno imati kontinuitet, ukoliko žele igrati ozbiljniju ulogu u vrhu tabele.

Današnji meč biće prilika za početak dobre serije na domaćem terenu.

Poštujem ekipu Posušja, taj klub i taj grad. Svi dobro znamo šta je bilo. To je ekipa koja ima isti bodovni saldo kao i mi. Igraju odličnu polusezonu u kojoj je kolega Duško to sve odlično posložio. Svesni smo da nas čeka teška utakmica i verujem da su se momci nakon derbija dobro resetovali. Svesni smo važnosti utakmice, verujem da ćemo svi dati maksimalan doprinos kako bi uknjižili ta tri boda. Neće nam biti lako, ali verujem i nadam se da ćemo doći do tri boda", rekao je Denis Ćorić, trener Željezničara, koji je na Grbavicu stigao upravo iz Posušja.

Na Grbavicu stiže najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dela prvenstva. Posušje se godinama bori za opstanak, ali je izgleda ove sezone odlučno da se preseli u gornji dom tabele. Trenutno je četvrto sa istim brojem bodova kao i domaćin. Ima četiri pobede, dva remija i dva poraza i jedna su od retkih ekipa koja je uspela da odolei Sarajevu. Trener Duško Vranešević radi dobar posao i to je jasno kao dan, samo je pitanje da li je reč o kontinuitetu ili će dobra forma prestati.

Teren će sigurno biti u odličnom stanju, tribine popunjene, tako da će i gosti imati motiva da se odupru domaćinu.

"Idemo na Grbavicu da odigramo jednu dobru utakmicu i otvoreno kao na gostovanju Sarajevu. Željo je igrao derbi pre nekoliko dana i pokušaćemo da iskoristimo neke stvari, posebno tu neku emotivno pražnjenje, jer su se puno potrošili na toj utakmici i tu gledamo neke svoje šanse. Oni ove sezone igraju bolje u gostima nego kod kuće i možda je to zato što nemaju tu neku dozu pritiska kao kući gde od samih navijača i ambijenta i svega što se dešavalo u prošloj sezoni osećaju pritisak. Dosta je novih igrača i naravno njima treba vremena da se uklope, idemo da igramo otvoreno i idemo na pobedu kao na svakoj utakmici”, jasan je trener Posušja Duško Vranešević.

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 9. KOLO

Subota

Sloboda – Sloga Doboj 0:3 (0:1)

/Jović 6, 79, Dokić 90+5/

Velež – Zrinjski 0:1 (0:1)

/Mulahusejnović 31/

Nedelja

13.00: (1,62) Igman (3,45) GOŠK (5,70)

15.00: (1,75) Željezničar (3,40) Posušje (4,96)

21.00: (1,20) Borac Banjaluka (5,80) Radnik (13,0)

Ponedeljak

18.00: (3,30) Široki Brijeg (3,20) Sarajevo (2,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1BiHŽeljezničarFK ŽeljezničarPremijer liga BiHPosušje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara