Paulo Dibala (Foto: ©Reuters)
Paulo Dibala (Foto: ©Reuters)

Pukli pregovori, Dibala odbio produžetak ugovora sa Juventusom

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.03.22. | 14:18

Uprava torinskog kluba promenila uslove što se Argentincu nikako nije dopalo

Propalo! Paulo Dibala odbio je ponudu za produžetak ugovora sa Juventusom, javljaju brojni italijanski mediji. Poslednja runda pregovora nije urodila plodom i kako sada stvari stoje Argentinac će na leto napustiti klub kao slobodan igrač.

Navodno, uprava torinskog kluba značajno je promenila uslove ugovora ponuđenog u oktobru. Tadašnja ponuda glasila je 10.000.000 evra po sezoni, od čega bi 8.000.000 fiksno, i saradnju na četiri i po godine, na šta je Dibala bio vrlo blizu da potpiše. Ipak, čelnici Juventusa promenili su ploču, fiksni deo spustili na 7.000.000 evra – s tim da bi sa bonusima cifra takođe iznosila 10.000.000 evra – a pride je i dužinu ugovora skratila za godinu i po dana, na tri.

Izabrane vesti

Na te uslove Paulo Dibala nije želeo da pristane, što je na današnjem sastanku u društvu svog agenta Horgea Antuna saopštio potpredsedniku kluba Pavelu Nedvedu u prostorijama Kontinase, Juventusovog trening centra. S druge strane, ni torinski klub neće popuštati, što znači da bi, u slučaju da se situacija ne popravi u naredna tri meseca, Argentinac napustiti Juventus posle sedam godina.

Ovakav ishod dao se naslutiti nakon što je u petak popodne Masimilijano Alegri žustro odgovorio na zahtev tima u čije ime je govorio Dibala da bi želeli nekoliko sati dodatnog odmora pred trening, samo dva dana pošto ju je Viljareal ponizio usred Torina. Ništa optimističnije Alegri nije zvučao ni posle jučerašnje pobede nad Salernitanom, kada su ga novinari upitali da li prokomentariše situaciju oko Dibalinog ugovora.

"Ne znam da li će Paulo Dibala biti igrač Juventusa naredne sezone. To zavisi od kluba, a ja sam saglasan sa upravom. Ugovori takođe ističu De Šilju, Bernardeskiju, Kvadradu – ne radi se samo o Dibali", rekao je Alegri.

Na odgovor se nije dugo čekalo i bio je - odričan. Dakle, u ovom trenutku, Dibalina budućnost nije u Torinu. Gde bi mogla da bude do spekulisalo dosta stidljivo. Navodno bi ga Bepe Marota rado video u Interu, dok izvori sa Čizme tvrde da je 28-godišnji Argentinac već dobio dve ponude bogatije od Juventusove.




tagovi

Paulo DibalaJuventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara