Ilkaj Gundogan (©Reuters)
Ilkaj Gundogan (©Reuters)

Pukla tikva u Barseloni! Gundogan zatražio da ode do kraja leta

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.08.24. | 20:43

Tenzije se mesecima ne stušavaju, ni dolazak Flika nije uticao na to da nemački vezista promeni mišljenje

Kada je Barselona ispala iz Lige šampiona, a Ronald Atauho dobio direktan crveni karton zbog rišenja Bredlija Barkole i tako sveo šanse na minimalne da katalonski klub prođe Pari Sen Žermen, jezik je razvezao Ilkaj Gundogan. Nemac je prozvao urugvajskog štopera, ostatak tima ga je javno podržao i od tada tinja vatra u svlačionici.

Tenzije se mesecima ne stišavaju, ni odlazak Ćavija Ernandesa, te dolazak Hansija Flika nije poboljšao situaciju, nije uticao na to da vezista promeni mišljenje. Čekalo se samo da istupi i zatreži transfer – to je i uradio. Katalonski Sport piše da je Ilkaj Gundogan obavestio sportski sektor da želi da napusti Barselonu do kraja leta.

Izabrane vesti

Pukla je tikva u Barseloni! Nema popravki, odnosi ne mogu da budu izglađeni. Sada je, čini se, samo pitanje ko će prvi do nemačkog reprezentativaca. A, interesenata ima.

Ilkaj Gundogan je obavio prvu rundu razgovora sa Hansijem Flikom i sportskim direktorom Dekom, prodočio im je da ga ne ubeđuju i ne zadržavaju. Da niko ne traži vreme. Prvi potez Barselone je ozostavljanje Nemca za večerašnju utakmicu sa Valensijom, nije otputovao na gostovanje, nema ga u protokolu. Sve više je sumnje da zdravstveni problemi nisu u pitanju...

Ne predstavlja to veliki problem katalonskom klubu, jer za očekivati je da u nastavku sezone upražnjeno mesto popuni Dani Olmo ili neko drugi od španskih reprezentativaca. Hansi Flik ima dovoljno materijala u veznom redu, bar mu tu ne manjka izbora. Potencijalno bi transfer Nemca do kraja leta mogao da reši problem Blaugrane sa registracijom igrača.

Dakle, nema razloga ni da se Barselona protivi izlaznom transferu, samo treba da stigne zvanična ponuda, a nje i dalje nema.

Iako je Dursun Ozbek, predsednik Galatasaraja, krajem maja izašao u javnost i rekao da mu je Ilkaj Gundogan ogromna želja, konkretan potez još nije povukao.

“Moramo da potpišemo trojicu igrača da bismo bili kompetitivni u Ligi šampiona. Možda je došlo vreme da dovršim posao iz snova, da potpiše Ilkaj Gundogan”, poručio je prvi čovek istanbulskog velikana.

Postoje indicije da bi u trku za potpis nemačkog veziste mogao da se uključi još jedan gigant sa Bosfora – Fenerbahče! Za sada se Turska čini kao najrealnija destinacija, ali i klubove iz Saudijske Arabije niko ne može i ne sme da otpiše. Zasigurno će videti svoju šansu. Ono sa čime Barselona treba da se pomiri da neće dobiti onoliko koliko je definisano izlaznom klauzulom, a to je 400.000.000 evra. Ni blizu. Ali, naknade će biti.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Ilkaj GundoganBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara